Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze dingen zul je zeker herkennen als je partner een ochtendmens is

Anja
3 min read

Sommige mensen houden van vroeg opstaan. Van ’s morgens vroeg zijn ze druk in de weer. Ze hebben namelijk een hele planning voor de boeg. Anderen blijven liever zo lang mogelijk in bed liggen. Waarom zou je zo vroeg opstaan als je niet echt iets te doen hebt? Uitslapen is voor die mensen levensnoodzakelijk! Als je vriend een ochtendmens is en jij bent dat helemaal niet, dan herken je zeker deze 4 zaken!

Hij heeft een andere definitie van uitslapen

Als hij zegt dat hij zal uitslapen, betekent dit meestal dat de wekker om 9u30 of 10 uur zal afgaan. Voor jou is dat nog altijd VEEL te vroeg. Hoe kun je nu uitslapen tot 9u30? Jij probeert soms eens zijn stramien te volgen, maar dat mislukt simpelweg. Meestal blijf je toch gewoon tot rond 11 uur in bed liggen. Gelukkig heeft hij daar geen problemen mee, hij aanvaardt het feit dat jij geen ochtendmens bent. Vervolgens laat hij jou gewoon verder slapen en begint hij zorgeloos aan zijn dag.

Hij heeft al heel wat zaken gedaan nog voor jij uit bed rolt

Terwijl jij nog languit in bed ligt, heeft je partner al heel wat verricht. Omdat hij vroeg wakker is, heeft hij genoeg tijd om zich te wassen en aan te kleden. Vervolgens begint hij meteen aan zijn takenpakket. Hij heeft zijn auto al gekuist, hij is naar de bakker geweest, hij heeft de afwas gedaan, … Noem maar op! Wanneer jij opstaat, is hij al lang klaar om aan de drukke namiddag te beginnen. Jij ontbijt liever op je gemak in je pyjama, terwijl het voor hem alweer tijd is om te lunchen.

Hij heeft extreem veel energie in de ochtend

Je partner staat vroeg op en heeft dus voldoende tijd om vanalles te doen. Hij hoeft zich voor niets te haasten, want alles wordt netjes volgens een bepaald tijdschema gedaan. Daardoor is hij ontspannen en losjes. Hij houdt van de ochtend, dus hij heeft nooit last van ochtendhumeur. Jij kan je daarentegen nog steeds niet voorstellen hoe iemand zo actief en vrolijk kan zijn ’s ochtends.

Hij vindt het niet leuk als zijn wekker per ongeluk niet is afgegaan

Normaal wordt hij meteen wakker als de wekker afgaat. De snoozefunctie? Dat kent hij niet. Hij blijft af en toe hoogstens een 10-tal minuten bij je in bed liggen om je te kussen en te knuffelen (én omdat jij hem soms niet laat gaan). Wanneer hij zich eens overslaapt, is heel zijn dag natuurlijk in de war. Hij baalt ervan dat zijn takenpakket verschuift. Jij vindt het zalig om nog wat in bed te liggen, maar hij staat op en probeert nog zoveel mogelijk zaken uit te voeren die oorspronkelijk op de planning stonden.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…