Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze make-up gewoonten kunnen je ziek maken

Bram
2 min read

We hebben allemaal wel enkele slechte gewoonten. Maar wist je dat deze make-up gewoonten je echt ziek kunnen maken?

1.Make-up van een vriendin gebruiken

Je leent de kleedjes van je vriendin dus waarom niet haar lippenstift? Het klinkt vies maar make-up is een broedplaats voor bacteriën. Je kan koortsblaasjes aan elkaar doorgeven en oogmake-up kan je een ontstoken ooglid bezorgen. Gebruik je eigen make-up, dat is veel gezonder!

2.Make-up die over datum is

Je make-up ziet er misschien niet slecht uit als het over datum is, maar dat wil niet zeggen dat je het nog moet gebruiken. De houdbaarheidsdatum op make-up bestaat weldegelijk met een reden. Na een tijdje zullen er zoveel bacteriën in je make-up zitten dat je kans krijgt op huidinfecties. Kijk daarom altijd naar de huidbaarheid van je make-up!

3.Je make-up niet goed verwijderen

Het is belangrijk om je make-up ’s avonds goed te verwijderen voor je gaat slapen. Anders zal de make-up je poriën verstoppen. Je huid kan hierdoor geïrriteerd en beschadigd worden. Het gevolg: acne, mee-eters en onreinheden. Je huid zal bovendien sneller verouderen. Reinig elke avond je huid met een watje en rozenwater, je huid moet ’s nachts kunnen ademen.

4.Wimperextensions verkeerd gebruiken

Als je wimperextentions met zorg aanbrengt zijn ze volkomen veilig. Maar als je de wimpers verkeerd aanbrengt kunnen je eigen wimpers verzwakken en zelfs helemaal afbreken. Laat je wimperextentions dus altijd aanbrengen door iemand die er verstand van heeft!

5.Eyeliner gebruiken op je binnenste wimperrand

Als je eyeliner op je binnenste oogrand aanbrengt zullen erg veel make-up deeltjes in je oog terecht komen. Hierdoor heb je meer kans op het krijgen van infecties en verstopte talgklieren, en dat is geen pretje. Laat het onderste lijntje onder je wimperrand gewoon vrij of overweeg permanente make-up.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…