Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is de sleutel tot een gezonde relatie

Anja
2 min read

Relaties blijven niet vanzelf bestaan. Aan iedere band met een ander moet je blijven werken. Maar de relatie moet in de basis wel goed zijn, anders blijft hij sowieso niet in stand. Als je relatie aan de volgende voorwaarden voldoet, dan heb je de sleutel tot een gezonde relatie in handen. 

Hij is zoals hij is

Veel mensen trappen in deze valkuil: ze willen hun partner veranderen. Maak jezelf geen illusies, want iemand veranderen gaat gewoon niet. In een gezonde relatie moet je blij zijn met iemand zoals hij is, en hem niet willen maken zoals jij wilt dat hij is. Natuurlijk moet je niet zomaar alles accepteren, maar een karakter pas je niet zomaar aan. Dus is je partner niet zo attent als je zou willen, dan zal je daar toch mee moeten dealen.

Maak ruzie

In een gezonde relatie wordt gepraat. En dus ook ruzie gemaakt. Want je kan het nou eenmaal niet altijd met elkaar eens zijn. Sommige stellen proberen ruzies koste wat het koste te vermijden, maar dat is echt niet gezond. In het gewone leven heb je voorspoed en tegenslag, en in een relatie is dat niet anders. Wil je samen alles aan kunnen, dan zal je moeten leren ruziemaken en goedmaken. Dat natuurlijk ook.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…