Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is het effect van alcohol op je huid

Olivier
2 min read

Veel Belgen houden wel van een drankje. Daar is op zich niets mis mee, een borrel op zijn tijd mag best. Wanneer je je echter meerdere malen per week volgooit met bier, wijn en allerlei mixdrankjes, is dat nogal ongezond. We weten allemaal dat dit je organen aantast, maar wist je dat dit ook verschrikkelijk slecht voor je huid is? Hieronder een paar negatieve gevolgen van alcohol voor je huid.

Vocht rondom je ogen

Als jij vaak, veel alcohol drinkt, zal je na verloop van tijd merken dat je ogen steeds meer gaan opzwellen. Dit komt omdat alcohol er voor zorgt dat je bloedvaten wijder worden. Doordat de bloedvaten wijder worden, gaat het vocht in je lichaam zich anders verdelen dan normaal. Deze verandering vindt plaats in het hele lichaam, maar is het meest zichtbaar rond de ogen, omdat de huid rondom de ogen dun is.

Droge huid

We weten allemaal dat alcohol er voor zorgt dat je lichaam uitdroogt. Daarom is het altijd verstandig om voldoende water tussendoor te drinken. Op lange termijn, droogt je lichaam zo erg uit, dat dit ook te zien is aan je huid. Je zult dus, wanneer je regelmatig te veel drinkt, zien dat je huid droger en droger wordt.

Rimpels

Iedereen krijgt rimpels, dit hoort nu eenmaal bij het oud worden. Overmatig alcohol gebruik kan er echter voor zorgen dat je vroegtijdig rimpels krijgt. Dit is simpelweg een ander gevolg van uitdroging van je lichaam.

Veranderende lichaamsgeur

De lever is het orgaan dat alcohol afbreekt. Tenminste dat is de bedoeling. Wanneer je veel drinkt zal je lever dit niet aankunnen. 5 a 10 procent wordt door je lichaam uitgescheiden door middel van plassen, ademen en zweten. Je gaat er dus niet beter door ruiken!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…