scrollTop top

Dit gebeurt er als je je haar wast met Cola

Dit gebeurt er als je je haar wast met Cola

Er zijn op het internet talloze filmpjes te vinden van mensen die hun haar wassen met producten die daar niet voor bedoeld zijn, maar toch goed zijn voor je haar. Denk bijvoorbeeld aan pindakaas, azijn of olie. De nieuwste trend op dit gebied: Je haar wassen met cola! Wat gebeurd er nu wanneer je je haar wast met cola?

Als je je haar wast met cola zou het ervoor zorgen dat je haar minder slap aanvoelt en een warrige structuur krijgt. Door de zuurgraad van Cola trekt de schubbenlaag van het haar samen, waardoor je haar er glanzend uitziet en naast dit wordt de natuurlijke haarkrul versterkt. Maar werkt dit nu echt?

De meningen zijn uiteenlopend. Zo is ‘beautyblogger’ Ellko zeer tevreden: "Er is potentieel, mijn kapsel ziet er golvender uit dan normaal. Ik ga het niet kammen, want ik wil het resultaat niet verpesten". Bovendien is cola goedkoper dan een goede shampoo!

Haarstylist Adam MacClay denkt daar anders over: "Het hoge suikergehalte in Coca-Cola gaat je haar sowieso verknoeien. Met cola kan je roest van ijzer schrobben, het is echt geen goed idee om dat over je hoofdhuid te gooien."

Benieuwd wat voor effect Cola op jouw haar heeft? Probeer het uit! Het enige wat je nodig hebt is en fles cola en wat water om het achteraf uit te spoelen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  525.056.956
 • Aantal
  doden
  6.275.351
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.143.408
 • Aantal
  doden
  31.710

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!