Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit gebeurt als je nooit je make-up borsteltje schoonmaakt

Bram
2 min read

Het is onmogelijk om je make-up borsteltje dagelijks te wassen, maar één keer per week is echt geen overbodige luxe. Voor je het weet zit je make-up vol bacteriën en dat wil je echt niet op je gezicht!

1.Puistjes en ander onreinheden

Als je je make-up borsteltje nooit schoonmaakt, moet je niet verwonderd zijn als je wakker wordt met een gezicht vol puistjes en mee-eters. Je vuile make-up borsteltje zit vol vastgekoekte make-up en dat verstopt je poriën. Je verspreidt eigenlijk de viezigheid van je gezicht op je borsteltjes en daarna weer van je borsteltjes op je gezicht. Een vicieus cirkeltje dus. Het gevolg: puistjes, mee-eters en andere onreinheden.

2.Strepen op je gezicht

Als je borsteltjes niet proper zijn kan je niet verwachten dat je make-up er goed zal uitzien. De aangekoekte make-up op je borsteltje zorgt voor een streperig en ongelijk effect op je huid. Met dat vuile borsteltje heb je vele meer tijd nodig om je make-up mooi en egaal aan te brengen. Een schoon borsteltje kent dit probleem niet, alle haartjes zijn even zacht en make-up ziet er in een handomdraai fris en egaal uit.

3.Je kan ziek worden

Alsof puistjes en een ongelijkmatige make-up nog niet erg genoeg zijn. Van je vuile make-up borsteltjes je kan ook nog eens ziek worden! borsteltjes die nooit schoongemaakt worden kunnen zels leiden tot een virale infectie. Zeker als je een make-up borsteltje van een vriendin gebruikt. Omdat je huid die nieuwe bacteriën niet gewoon is kunnen verschillende reacties ontstaan. Dat kan onschuldig zijn en beperkt blijven tot puistjes, maar het kan ook erger: oogontstekingen en herpes zijn niet ongewoon! Gebruik daarom altijd je eigen borsteltje.

4.Je borsteltje gaat sneller kapot

Make-up is niet goedkoop, het is dan ook zonde om je make-up niet goed te verzorgen. Als je je make-up borsteltje nooit schoonmaakt gaan de haartjes sneller afbreken. De haartjes kunnen aan elkaar beginnen kleven en je make-up borsteltje zal zijn vorm verliezen. Was daarom je borsteltjes één keer per week, zo zullen ze langer meegaan. Let erop dat je een reinigingsproduct gebruikt waar geen alcohol in zit. Alcohol breekt namelijk dierenharen af. Sommige vrouwen zweren bij babyshampoo, het geeft je make-up borsteltjes de milde maar grondige reiniging die ze verdienen.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…