Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is de ideale bril voor jouw gezicht!

Olivier
2 min read

Ben jij toe aan een nieuwe bril? Het uitzoeken van een geschikte bril die goed bij je gezicht past is lastiger dan je denkt. Het hebben van een bril zorgt vaak voor onzekerheid daarom is het belangrijk dat je over de ideale bril voor jouw gezicht beschikt! Hieronder verschillende gezichtsvormen met bijpassende brillen!

Vierkant gezicht

Wanneer je een vierkant gezicht hebt kun je beter kiezen voor ronde of ovale brillenglazen. Door de bolle vorm, zullen je gelaatstrekken verzachten. Wanneer je een rechthoekig montuur kiest, zal deze ervoor zorgen dat je gezicht scherper wordt.

Rond gezicht

Wanneer je een rond gezicht hebt, kun je het beste kiezen voor een bril met een rechthoekige of vierkante vorm. Je gezicht heeft namelijk structuur nodig. Een ronde bril zal er namelijk voor zorgen dat je gezicht er nóg ronder uit gaat zien.

Ovaal gezicht

Als je een ovaal gezicht hebt, is het uitzoeken van de juiste bril een eitje. Technisch gezien is een ovaal gezicht het best in proportie. Je hebt dus keuze zat, omdat vrijwel elke vorm bril goed bij je gezicht past.

Driehoekig gezicht

Wanneer je een driehoekig gezicht hebt, kun je het beste een bril met een ovale montuur uitkiezen. Het bovenste gedeelde aan je buitenste ooghoeken is bij voorkeur afgerond. Dit houdt een puntige kin in evenwicht.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…