‘Vanaf maandag mag je met 8 mensen samenkomen in openlucht’
Vanaf maandag 8 maart wordt de bubbel waarmee je buiten mag samenkomen vergroot van 4 naar 8. Dat hebben bronnen van de VRT en...
Inhoud
Mooi weer, zomer, vrienden, familie en… een gezellige barbecue. Barbecueën is iets wat veel mensen heel graag doen: het is simpel en lekker. Als je echt hip wilt zijn, dan gooi je tegenwoordig je steak rechtstreeks op de barbecuekolen.
Het principe is simpel: je gaart het vlees op de rooster en daarna leg je het ongeveer 1 à 1,5 minuut tussen de kolen. Volgens barbecuegoeroes krijgt het vlees daardoor een lekker krokant korstje. Barbecuespecialist Tom De Jaeger legt uit dat je deze techniek wel moet toepassen met het juiste stuk vlees, namelijk een stuk vlees dat veel vet bevat zoals bijvoorbeeld een rib of een staartstuk. Het vet karameliseert en je krijgt een krokant korstje.
Er zijn zowel voor- als tegenstanders van deze techniek. Sommige mensen zijn van mening dat deze barbecuetrend kankerverwekkend is. Als je je lekker stuk vlees dus liever niet tussen de kolen legt, kan je het ook gewoon marineren. Met een beetje olijfolie, sjalotjes, knoflook en citroensap of azijn kun je er ook voor zorgen dat je steak een lekkere smaak krijgt.
Lees ook:
Vanaf maandag 8 maart wordt de bubbel waarmee je buiten mag samenkomen vergroot van 4 naar 8. Dat hebben bronnen van de VRT en...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon