Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is de reden waarom hij geen zin heeft in seks

Bram
2 min read

Maar liefst 20% van de mannen heeft een laag libido. Als hij geen zin heeft in seks kunnen vrouwen dat heel persoonlijk nemen. Vindt hij me niet meer aantrekkelijk? Of heeft hij een ander? Heb je al eens aan deze redenen gedacht?

Slaaptekort, stress en spanningen

Slaaptekort en stress zetten een domper op zijn libido. Als hij erg moe is of veel kopzorgen heeft kan zijn zin in seks afnemen. Eigenlijk heeft hij vooral nood aan een goede nachtrust. Blijft de stress en spanning aanhouden? Praat er dan met hem over.

Hormonen

Maar liefst 1 op de 10 mannen heeft te weinig testosteron. En testosteron is nu net erg belangrijk voor zijn libido. Misschien moet je eens langs gaan bij de dokter?

Hij geniet er niet van

Na een tijdje kan er een sleur ontstaan in je seksleven. Neemt hij altijd het initiatief en doe je steeds hetzelfde? Verras hem eens en breng je fantasieën tot leven. Praat met elkaar, er zijn zoveel manier om je seksleven opnieuw spannend te maken

Negatief zelfbeeld

In de slaapkamer is zelfvertrouwen erg belangrijk. Heeft hij problemen op zijn werk of krijgt hij veel kritiek van jou? Als zijn zelfvertrouwen eronder leidt kan dat een groot effect hebben op zijn libido.

Medicatie

Soms kan hij er gewoon niet aan doen. Verschillende medicijnen, zoals antidepressiva of bloeddrukverlagende geneesmiddelen, kunnen zijn libido ernstig verstoren. Praat er samen over met je arts.

Hij heeft een ander

Het is niet leuk om eraan te denken, maar het blijft natuurlijk een optie. Als hij een ander heeft dan zal dat mogelijks negatieve gevolgen voor je seksleven hebben.

Alcohol

Een klein beetje alcohol kan zijn libido verhogen. Maar als hij teveel drinkt heeft alcohol het tegenovergestelde effect.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…