Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is wat liefde doet voor je lichaam

Bram
3 min read

Iedereen weet dat liefde je een goed gevoel geeft. Maar wat liefde echt doet voor je lichaam zal je verrassen!

Liefde is een natuurlijke pijnstiller

Als je iemand gedurende 10 tot 20 seconden knuffelt zal je lichaam oxytocine produceren. Dat is een stof in ons lichaam die ervoor zorgt dat we ons kalm en verbonden voelen. Meer nog, als we naar een foto van onze geliefde kijken kunnen we tot 40% beter overweg met pijn. Ook een orgasme blokkeert pijn, dat maakt het een krachtige pijnstiller.

Liefde geeft je een sterk hart

Uitingen van liefde kunnen je hartslag tot de helft doen dalen. Hierdoor heb je op lange termijn veel minder kans op hartziekten. De oxytocine die vrijkomt zal je bloeddruk verlagen, stress verminderen, je meer zelfvertrouwen geven en zelfs depressies voorkomen.

Liefde helpt je lichaam te vechten tegen ziekten

Liefdevolle gebaren, van een hand vasthouden tot seksuele activiteiten, stimuleert de productie van endorfine. Endorfine is erg belangrijk voor je immuunsysteem. Mensen die zich geliefd voelen hebben een veel grotere kans om te genezen van ziekten.

Liefde doet je beter slapen

Liefdeshormonen (oxytocine en endorfine) blokkeren het stresshormoon (cortisol). Hierdoor zal je sneller en beter kunnen slapen.

Liefde helpt tegen verslaving

Drugs, alcohol en sigaretten zijn verslavend omdat ze invloed hebben op het dopamine niveau in ons lichaam. Dopamine is het hormoon dat verantwoordelijk is voor plezier. Liefde werkt op dezelfde manier. Het geeft je alle plezier en genot dat je nodig hebt. Als je je geliefd voelt kan je makkelijker vechten tegen een verslaving.

Liefde doet je langer leven

Onderzoek toont aan dat mensen die betekenisvolle relaties hebben zich gezonder voelen. Als je een partner hebt zal je ook sneller naar de dokter gaan als er iets scheelt. Mensen die een relatie hebben leven daarom langer.

Liefde is de beste therapie

Mensen gaan in therapie om verschillende redenen. Meestal hebben ze nood aan iemand die naar hen luistert en hen begrijpt. In de hele wereld is er niemand die je een betere therapie kan geven dan je geliefde. De hulp van je geliefde is vaak het enige medicijn dat je nodig hebt om je fobieën, depressie of andere problemen het hoofd te bieden

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…