Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de beste seksstandjes voor vrouwen

Anja
7 min read

Iedere vrouw geeft de voorkeur een ander seksstandje als het gaat om het bereiken van een orgasme. Er bestaat dus niet één bepaald standje waarmee elke vrouw even gemakkelijk klaar kan komen. Het beste seksstandje is voor een vrouw dan ook zeer persoonlijk, en zal van persoon tot persoon verschillen. De diverse seksstandjes waar een vrouw in theorie het beste een orgasme kan bereiken, garanderen dan ook geen honderd procent succes. De standjes die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet zijn eenvoudig en voor de meeste koppels goed uit te voeren. Bovendien zijn deze seksstandjes ook voor mannen buitengewoon prettig.

Seksuele opwinding

Om ervoor te kunnen zorgen dat een vrouw opgewonden kan raken, is een intieme sfeer een belangrijk vereiste. Pas op dat moment kan een vrouw namelijk naar het bereiken van een orgasme toe gaan werken. Het is dus essentieel om naar seks toe te werken, zodat ze in de juiste stemming kan komen. Door middel van een goed voorspel kan er een intieme sfeer worden gecreëerd.

Zodra een vrouw seksueel opgewonden raakt, zal haar hartslag en de temperatuur van haar temperatuur gaan stijgen. In het lichaam vaneen opgewonden vrouw zal de doorbloeding van haar lichaam toenemen, met als gevolg het rood kleuren van haar vagina en het opzwellen van haar clitoris. Ook zullen haar schaamlippen wat naar buiten gaan staan. Zo wordt de vagina groter en langer waardoor eventuele penetratie mogelijk wordt. De penetratie zal nog soepeler verlopen wanneer de vagina voldoende vochtig is geworden door de opwinding.

Tijdens een staat van opwinding zullen de tepels van een vrouw hard worden, en zo kan een vrouw spontaan gaan blozen. Indien de vrouw zich volkomen op haar gemak voelt bij haar sekspartner, goed in haar vel zit en weet hoe haar lichaam in elkaar zit en op bepaalde prikkels reageert, dan is het mogelijk om naar een orgasme toe te werken.

Beste standjes voor vrouwen

Hieronder hebben we een aantal sekstandjes op een rij gezet waarbij de penetratie aanzienlijk dieper is en de vagina in staat zal zijn om de penis meer te omsluiten. Hoe strakker de vagina de penis omsluit, hoe beter de clitoris gestimuleerd kan worden. Daarnaast zal de diepere penetratie zorgen voor een beter gevoel van de penis door de vrouw. Voor haar voelt de penis zelfs groter aan.

De clitoris speelt een belangrijke rol bij het bereiken van een vrouwelijk orgasme. De clitoris is een klein knopvorming deeltje van de uitwendige geslachtsdelen van de vrouw. Dit belangrijke stimulatiepunt bevindt zich aan de bovenzijde tussen de binnenste schaamlippen. De grootte van de clitoris verschilt echter van vrouw tot vrouw. Op het ogenblik dat een vrouw opgewonden raakt, kan de clitoris groter worden en tevoorschijn komen. Bovendien kan de clitoris worden beschouwd als het meest gevoelige gedeelte van de vagina.

Clitorale stimulatie

Het bereiken van een orgasme heeft de grootste kans van slagen door middel van een directe stimulatie van de clitoris, bijvoorbeeld door prikkeling met de vingers, de mond, de tong, seksspeeltjes of de penis.  Hierbij gaat het dus niet om het formaat van het mannelijk geslachtsdeel en de dingen die je ermee doet. Om een seksstandje voor een vrouw het meest aangenaam te maken, doet haar mannelijke sekspartner er goed aan om zijn lichaamsgewicht te ondersteunen door op zijn ellebogen en knieën te steunen.

De diepe missionarishouding

De diepe missionarishouding is een uitbreiding van wellicht het meest klassieke seksstandje. Hierbij ligt de vrouw op haar rug en de man ligt bovenop haar. Doordat de vrouw haar benen spreidt, wordt de man in staat gesteld om haar te penetreren, zoals ook het geval is bij de klassieke missionarishouding. Op het ogenblik dat de penetratie plaats heeft gevonden, plaatst de vrouw haar voeten op de billen of de dijen van de man. De hoogte waarop ze haar voeten plaatst, zal hierbij bepalend zijn voor de diepte van de penetratie.

Het honingpotje

Het honingpotje is een seksstandje dat een vroegtijdige zaadlozing tegen kan gaan. Ook heeft de vrouw meer controle over het tempo. Ze is immers in staat om haar mannelijke sekspartner naar zich toe kan trekken. Dit standje heeft voor de man tot gevolg dat hij minder controle heeft over zijn zaadlozing en kan de vrijpartij langer door kan blijven gaan. Ook het honingpotje is een uitbreiding op de klassieke missionarishouding en de diepe variant hiervan. De vrouw ligt hierbij dus eveneens op haar rug met haar mannelijke sekspartner bovenop haar. Een andere overeenkomst is de penetratie. Na het penetreren slaat de vrouw echter haar benen om de romp van haar man. Op deze manier zal de penis tegen de clitoris aanstrijken en deze prikkelen. Dut seksstandje zorgt er tevens voor dat de penis groter aanvoelt voor de vrouw.

De Weense oester

De Weense oester is een seksstandje waarbij de vrouw op haar rug ligt met haar benen op de schouders, of in de nek, van de man die haar penetreert. In deze houding is de man in staat om de vrouw erg diep binnen te dringen.

Doggy style

Doggy style is een positie waar de vrouw bij op haar handen en knieën rust. De man zit achter haar en brengt zijn penis via de achterkant in haar vagina. De man heeft bij dit seksstandje zijn handen vrij en zal dus in staat zijn om de clitoris te stimuleren. Verder kan de man zo ook andere delen van het vrouwenlichaam strelen. Doggy style is bovendien een uitgelezen seksstandje om extra de G-spot van de vrouw te stimuleren. Een vrouw die beschikt over sterke armspieren kan zelfs met één hand haar eigen clitoris beroeren.

De cowgirl

Het seksstandje cowgirl betekent dat de vrouw bovenop haar mannelijke sekspartner zit. De man ligt dus op zijn rug, en de vrouw zit op haar knieën op hem. In deze houding is het mogelijk om de vrouw te penetreren, maar ook om haar de volledige controle te geven over het tempo. Verder kan in deze positie diep worden gepenetreerd. Wanneer het gezicht van de vrouw naar de man toe is gericht, kan hij tevens haar borsten en clitoris stimuleren voor nog meer genot.

Zijdelingse penetratie

Als er sprake is van een zijdelingse penetratie dan liggen de man en de vrouw zijdelings naar elkaar toe. De vrouw plaatst bij deze positie haar vrij been over het lichaam van de man heen zodat hij in staat wordt gesteld om zijn penis bij haar naar binnen te brengen. Het andere been van de vrouw ligt in deze positie tussen de benen van haar mannelijke sekspartner. Een belangrijk voordeel van dit seksstandje is dat de clitoris goed kan worden geprikkeld.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…