Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de pijnlijkste plekken om een tattoo te laten zetten

Anja
2 min read

Wil je graag een tatoeage, maar ben je bang voor naalden? De naald gaat maar een klein stukje in de huid maar het kan toch aardig pijnlijk zijn. Ook verschilt het erg per plek, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal gevoeliger dan andere. Ligt jouw pijngrens niet zo hoog, dan is het niet slim om een tatoeage te laten zetten op één van deze plekken.

Pijnlijkste plaatsen

Over het algemeen kent het gebied rondom de torso de meeste pijn bij het zetten. Want achter dit stuk van het lichaam zitten onze meest vitale organen. Een tattoo op de ribben of op de maag schijnt de ultieme marteling te zijn.

Verder zijn plekken waar zich veel zenuwen op een klein oppervlak bevinden erg gevoelig, zoals handen, knieën en ellebogen.

Psychologische pijn

Voor de rest moet ook rekening gehouden worden met het psychologische aspect van de pijn. Zorg ervoor dat je mentaal stabiel bent en luister naar het advies van je tatoeëerder. Het begint allemaal met een goede balans van lichaam én geest, dus ontspan, en wees niet bang om pijn te ervaren. Zorg in ieder geval dat er geen alcohol in je lichaam zit en probeer een verkoudheid ook te vermijden.

Kortom, de meest pijnlijke plekken zijn: de borstkas, de maag, de handen en voeten, knieholtes en elleboogholtes en de kuiten. Ligt je pijngrens nogal laag of ben je een beetje bang voor naalden? Ga dan voor een tatoeage op de bovenarm.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…