Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de do’s and don’t’s voor mooi en gezond haar

Olivier
2 min read

Mooi en gezond haar is natuurlijk iets waar we allemaal van dromen. Sommige mensen zijn gezegend met een mooie, glanzende haardos terwijl anderen hier vel werk voor moeten doen. Voor deze mensen hebben we hieronder 6 tips voor mooi en gezond haar!

Was je haar niet te vaak

Veel mensen denken dat ze elke dag hun haar moeten wassen, maar dit doet meer kwaad dan goed. Zorg dat je je haar niet vaker dan om de dag wast en spoel de shampoo goed uit je haar.

Verf je haar niet

Probeer verven of andere chemische behandelingen zo veel mogelijk te vermijden. In verf zitten namelijk veel schadelijke stoffen voor je haar. Wanneer je toch graag je haar wilt verven, doe dit dan met milde haarproducten of natuurlijke kleuringen.

Droog je haar aan de lucht

Laat je haar, na het douchen, zoveel mogelijk opdrogen aan de lucht. De warmte van een föhn kan je haar uitdrogen. Ook is het niet verstandig om je haar in een zware handdoek te vouwen, zo breek je veel nieuwe haartjes af. Gewoon laten drogen dus!

Douche koud!

Was je haar met koud water. Dit zorgt er namelijk voor dat de haarzakjes kunnen sluiten. Hierdoor blijven de essentiële oliën langer aanwezig. Je hoeft niet de hele tijd koud te douchen, als je de shampoo maar uitspoelt met koud water.

Je bent wat je eet

Wist je dat je met bepaalde voedingsproducten de conditie van je haar kunt verbeteren? Onder andere zalm, noten, wortelen, gevogelte en zuivelproducten dragen bij aan een gezonde haardos.

Investeer in een satijnen kussensloop

Veel kussenslopen zijn van katoen en dit materiaal is niet goed voor je haar. Er ontstaat namelijk wrijving wanneer je met je hoofd op een katoenen kussensloop ligt. Bij een satijnen kussensloop heb je hier geen last van en dit is dus beter voor je haar!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…