Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de fases van je seksleven

Anja
3 min read

Seks is een belangrijk onderdeel in de relatie. Het zijn intieme en speciale momenten die je met je partner deelt. Net als je relatie, kent seks ook een aantal fases. Elke fase wordt gekenmerkt door een aantal factoren. We beschrijven hieronder de fases. Natuurlijk is dit geen exacte wetenschap. Niet alle koppels gaan door alle fases of ervaren dezelfde kenmerken.

1. Verliefdheid

De eerste fase is natuurlijk verliefdheid. Jullie hebben elkaar pas leren kennen, zijn tot over jullie oren verliefd en hebben enkel oog voor elkaar. De passie giert door jullie lijf en er is vaak seksueel contact. Jullie zijn nieuwsgierig naar elkaar, willen elkaar leren kennen en verkennen. Zowel de kwantiteit als de kwaliteit van seks is hoog.

2. Een koppel worden

Na enkele maanden kennen jullie elkaar al goed. Sommige koppels beslissen om te gaan samenwonen. De verliefdheid en de passie worden meer op de achtergrond gehouden en vrienden, hobby’s krijgen terug een plaats in het leven.

In deze fase wordt seks iets rustiger en worden ook de verschillen tussen man en vrouw duidelijk. De vrouw geniet nog steeds meer van de intimiteit en passie, terwijl de man vooral geniet van de ontlading. Er ontstaat ook een soort patroon in de seksuele relatie. Alles voelt goed en vertrouwd aan.

3. Samen zijn

De derde fase is de fase van het samenzijn. In deze fase kennen koppels elkaar al zeer goed en voelen alles van elkaar heel goed aan. Je bent volledig op je gemak bij je partner en er wordt verder in de toekomst gekeken. Carrière uitbouwen, kinderwens,… zijn de zaken waarmee je bezig bent. Deze periode in je relatie gaat soms ook gepaard met een vermindering van seksuele activiteit.

Er wordt meer gefocust op andere zaken in het leven en je vervalt in een patroon waardoor de spanning afneemt. Probeer eens nieuwe dingen uit en laat je inspireren. Maak ook nog voldoende tijd aan voor elkaar en leer elkaar opnieuw kennen.

4. Je eigen weg zoeken en elkaar herontdekken

De drukste periode uit je leven is voorbij en je hebt eindelijk weer veel tijd voor elkaar  en dus ook voor seks. Niet alleen de seks is weer meer aanwezig, maar ook de verliefdheid voor elkaar. Je leert elkaar ‘opnieuw’ kennen en hecht terug meer belang aan elkaar. In plaats van een hobby of afspreken met vrienden om uit de dagelijkse sleur te komen, zoals in fase 3, ga je terug tijd vrij maken voor elkaar.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…