Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dít zijn de redenen waarom jouw wenkbrauwen er niet uitzien

Milan
2 min read

Bijna iedere vrouw epileert haar wenkbrauwen. Het kan je gezicht een stuk mooier maken wanneer de wenkbrauwen op een natuurlijke manier  gecorrigeerd worden.

Thuis voor de spiegel probeer jij natuurlijk een zelfde resultaat te bereiken, maar om onverklaarbare redenen zien jouw wenkbrauwen er gewoon niet uit. Hoe komt dit nu? Wat doe jij verkeerd? Hieronder 5 redenen waarom jouw wenkbrauwen er niet uitzien.

Je plukt teveel weg in het midden

Sommige vrouwen hebben haartjes tussen hun wenkbrauwen in. Om te voorkomen dat ze een zogeheten ‘unibrow’ krijgen, plukken zij deze haartjes weg met een pincet. Soms heb je niet goed door hoever je hiermee door moet gaan. Dit zorgt ervoor dat je wenkbrauwen er raar uit gaan zien. Trek een verticale (denkbeeldige) lijn van je neusvleugels tot je wenkbrauwen en pluk niet verder dan deze lijn.

Je maakt een te grote boog

Veel vrouwen maken een te grote boog van hun wenkbrauw. Dit geeft je gezicht een heel raar uiterlijk. Je kunt je natuurlijke boog vinden door naar het hoogste punt van je wenkbrauw te zoeken. Normaal gesproken zit deze zo ongeveer op twee derde van je wenkbrauw, als je vanuit de binnenkant kijkt, dus niet gecentreerd in het midden. Voor een kleine lift van je wenkbrauw, epileer je langs de onderkant van het hoogste punt.

Je gebruikt een oud pincet

Wanneer je moeite hebt om de haartjes te grijpen met het pincet, dan is deze wellicht aan vervanging toe. Schaf een nieuwe pincet aan voor het beste resultaat.

Je epileert te vaak

Epileren werkt verslavend. Doe het echter niet te vaak. Dit zorgt voor een onnatuurlijk aanzien. Het beste is om je wenkbrauwen eens per drie weken te epileren. Zo zullen je wenkbrauwen gelijkmatiger lijken.

Je vergeet de bovenkant

Vergeet niet de bovenkant van je wenkbrauwen te epileren. Het ziet er natuurlijk niet uit wanneer de onderkant helemaal strak is en er aan de bovenkant allemaal haartjes tussen uit steken. Deze vallen namelijk nogal op.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…