Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn volgens jongeren de leukste seksstandjes

Olivier
6 min read

Jongeren staan er om bekend dat ze van alles willen ontdekken als ze seksueel actief worden. Aanvankelijk gaat seks gepaard met het nodige gestuntel, maar als je wat meer ervaring hebt opgedaan gaat het al snel beter. Het hangt er natuurlijk ook van af met wie je seks hebt. Als je verkering hebt en stapelverliefd bent dan wil je vaak niets liever dan iedere dag vrijen met je vriend of vriendin. Daar hoort ook bij dat je verschillende standjes uitprobeert. Dit zijn de leukste seksstandjes volgens jongeren.

Cowgirl

Vooral vrouwen vinden het cowgirl standje prettig. De vrouw zit op de man en houdt hierdoor dus de controle over de bewegingen. Er zijn vrouwen die een orgasme bereiken met dit standje, terwijl dit normaal gesproken in de meeste gevallen alleen lukt door rechtstreeks stimulatie van de clitoris.

Dames, doe wel een beetje voorzichtig, er zijn mannen die een penisbreuk hebben opgelopen met de Cowgirl. Wat veel mensen dan weer minder charmant vinden is de Reverse Cowgirl, waarbij de vrouw dus achterstevoren zit. 

Doggy style

Altijd al populair geweest en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven is Doggy Style. Bij dit standje benadert de man de vrouw van achter, inderdaad net zoals een teefje door de reu gedekt wordt. Het voordeel voor de man is dat hij diep kan penetreren voor extra genot.

De clitoris van de vrouw kan ondertussen worden gestimuleerd, eventueel met een vibrator, waardoor het mogelijk is om tegelijk een orgasme te bereiken, iets wat in de meeste gevallen alleen voorkomt in goedkope liefdesromannetjes. 

Orale seks, maar dan goed

Zowel mannen als vrouwen houden van orale seks. Als ze zeggen dat dat niet zo is dan hebben ze het of nog nooit meegemaakt zoals het zou moeten of ze doen de waarheid geweld aan. Mannen vinden het heerlijk om gepijpt te worden, maar veel vrouwen vinden het niet prettig om te doen. Maar de dames vinden het dan juist wel weer fijn om gebeft te worden.

Dames, voor wat hoort wat, dus zet je afkeer opzij en laat ook je vriendje genieten. Het is de kunst om bij het pijpen ervoor te zorgen dat de man niet te ver in je keel gaat, want dan ga je kokhalzen. En zorg ervoor dat je je lippen om je tanden houdt zodat je hem geen pijn doet. Het is geen probleem als de man in de mond van de vrouw ejaculeert. Vrouwen vinden dit vaak geen prettig idee, maar sperma is reukloos en smaakloos. Maar als je hier echt niet voor open staat is dat absoluut niet erg. Bespreek dit gewoon met je partner.

Als je het echt niet prettig vindt kun je eventueel ook een condoom gebruiken, er zijn voor de liefhebbers ook condooms met een smaakje. Je kunt ook elkaar tegelijk oraal bevredigen, het welbekende standje soixante-neuf. Dit heeft wel als nadeel dat je je tegelijk moet concentreren op je eigen orgasme en at van je partner, het is vaak prettiger om dit van elkaar te scheiden. 

Staand seks hebben

Vooral mannen vinden het prettig om hun vriendin staand te verwennen. Dit gebeurt vaak als de opwinding groot is en een stelletje niet het geduld heeft om de slaapkamer op te zoeken.

Dit standje wordt dan ook meestal gebruikt bij spontane seks en ook wel eens bij ongeplande seks, zoals de bekende slippertjes met een collega of medestudent. Op zich niets mis mee, maar denk bij spontane seks wel aan een condoom als bescherming tegen ongewenste zwangerschap en soa’s. 

Missionaris

Het missionaris standje is nog steeds het meest gebruikt. Het is het standje dat vooral beginners in de liefde gebruiken omdat het toch het makkelijkste is. Dit standje dankt zijn naam aan het feit dat missionarissen bij hun zendingswerk aan stellen duidelijk maakten dat dit de beste manier was om de liefde te bedrijven.

Het mocht allemaal niet te wild en te wulps, maar aangezien er natuurlijk wel nageslacht moest komen moest er wel aan seks worden gedaan. Het was dus zoiets van: Als jullie het dan doen, dan maar zo, dat ziet er het minst aanstootgevend uit.

De vrouw heeft hierbij wel een onderdanige rol, maar dat past dan wel weer bij het tijdsbeeld van de missionarissen, die immers het standpunt huldigden dat de man de baas was in een relatie. Gelukkig is dat vandaag de dag niet meer aan de orde. De missionaris is vooral prettig als jullie elkaar tijdens de seks diep in de ogen willen kijken. 

Zijn er ook not done standjes?

Naast favoriete standjes bij jongeren zijn er natuurlijk ook standjes waar velen niet zo van gediend zijn. Dit zijn vooral houdingen waarbij de man te ruw met de vrouw omgaat.

De vaginawand is van binnen gevoelloos, maar dat wil niet zeggen dat je een vrouw tijdens het penetreren geen pijn kunt doen. Houd dus altijd in de gaten of je als man niet te hard van stapel loopt en of het voor haar ook nog een beetje fijn is.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…