Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zorgt ervoor dat je partner niet vreemdgaat!

Olivier
2 min read

Hoe komt het nu dat sommige mensen vreemd gaan en andere niet? Je zult misschien denken dat het alleen te maken heeft met hoe sterk een persoon in zijn of haar schoenen staat, maar uit recent onderzoek blijkt dat het niet alleen met wilskracht te maken heeft!

Onderzoek

Dit onderzoek werd gepubliceerd in het ‘Personality and Social Psychology Bulletin’. Tijdens dit onderzoek werden 250 mensen gevraagd om mensen van het andere geslacht te beoordelen op hun uiterlijk. Zij moesten deze een cijfer geven tussen 1 en 10.  Ze kregen foto’s te zien van een persoon en onder de foto’s werd vermeldt of deze persoon vrijgezel was of een relatie had. Wat bleek? De mensen die een relatie hadden gaven de vrijgezellen mensen een lager cijfer!

Vervolgens lieten ze een deel van de groep, die zelf een relatie had, vragen beantwoorden over hun relatie. Dit om erachter te komen hoe tevreden zij over hun relatie waren. Daarna moesten ze opnieuw mensen beoordelen en dit maal bleek dat mensen die erg tevreden waren over hun eigen relatie, vrijgezellen als minder ‘knap’ beoordeelden. De personen die niet zo blij waren met hun relatie, gaven de vrijgezellen een stuk hogere beoordelingen.

Wat betekent dit nu?

Wanneer we gelukkig zijn in een relatie, willen we dit het liefst zo houden. Dit doen we door de goede looks van anderen op een afstandje te houden. Zo is het makkelijker om niet in de verleiding te komen vreemd te gaan. Houdt je partner dus gelukkig en hij of zij zal minder snel vreemdgaan!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…