scrollTop top

Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Low Carb Lekker & Snel’ + win 3 exemplaren

Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Low Carb Lekker & Snel’ + win 3 exemplaren

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Low Carb Lekker & Snel‘ van Julie Van Den Kerkhove te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen drie exemplaren van het boek wegschenken. Laat het weekend maar beginnen!

1. Quiche met lentegroenten

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kop (150 g) (diepvries)erwtjes
  • 1 courgette
  • 8 grote (of 10 kleine) eieren
  • ½ kop (120 ml) amandelmelk, ongezoet
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie (of boter)
  • ½ à 1 koffielepel zeezout
  • zwarte peper
  • peterselie
  • Optioneel: feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven of airfryer voor op 175 °C.
  • Spoel de diepvrieserwtjes onder heet water en snijd de courgette in halve maantjes.
  • Klop de eieren los in een kom. Meng met de groenten, de amandelmelk, de olijfolie, zeezout naar smaak en een flinke draai zwarte peper.
  • Giet het vloeibare deeg in 4 kleine taartvormpjes of 1 grote taartvorm en plaats 25 (klein) of 50 minuten (groot) in de oven.
  • Gebruik een vork of prikker om te controleren of de quiche ook in het midden volledig gaar is.
  • Werk de quiche af met wat gehakte peterselie, zwarte peper en eventueel verkruimelde feta.

Julie’s tips & tricks: Wil je een ketoquiche klaarmaken? Vervang de erwtjes dan door geblancheerde bloemkool, broccoli of groene asperge.

2. Broccolipuree met witloofrolletjes in gerookte zalm

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 grote broccoli (400 g)
  • 6 stronkjes witlof
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie of (gras)boter
  • amandelmelk, ongezoet
  • 6 dunne sneetjes gerookte zalm (200 g)
  • dille of peterselie
  • zwarte peper en zeezout
  • Optioneel: pistachenootjes of pijnboompitten

Bereidingswijze

  • Breng twee pannen met water aan de kook, een voor de broccoli en een voor het witlof.
  • Snijd de broccoli in roosjes, schil de stam en snijd die in blokjes. Kook de broccoli vijf minuten tot beetgaar en giet af.
  • Kook ondertussen ook de witlofstronkjes in een 5-tal minuten gaar en laat ze uitlekken.
  • Mix de broccoli tot een puree met twee lepels olijfolie of boter in een krachtige highspeedblender, of met behulp van een staafmixer/aardappelstamper. Voeg (amandel)melk of water toe tot je de gewenste textuur krijgt. Kruid met peper en zout.
  • Wikkel elk witlofstronkje in een plakje gerookte zalm en serveer ze op de broccolipuree.
  • Werk af met fijngehakte dille of peterselie, eventueel pistachenootjes of pijnboompitten en een draai zwarte peper van de molen.

3. Frambozenmousse

Benodigdheden voor één persoon

  • 200 g frambozen, vers of ontdooid
  • 1 rijpe avocado
  • ½ limoen
  • ketozoetstof, naar smaak amandelmelk, ongezoet
  • Optioneel: snufje zeezout, vanillepoeder of -extract, 1 eetlepel amandelpasta

Bereidingswijze

  • Doe de frambozen in de blender samen met de ontpitte avocado en het sap van een halve kleine limoen. Voeg ketozoetstof toe naar smaak en zoveel amandelmelk als nodig is voor je blender om alles tot een gladde romige mousse te mixen.
  • Breng de mousse eventueel extra op smaak met een snufje zeezout, wat vanille en een lepel pure amandelpasta.
  • Plaats de mousse 30 minuten in de koelkast (of 15 minuten in de diepvries) om af te koelen. Zo smaakt hij nog beter.
  • Werk af met verse frambozen. Ook heerlijk met onze ALL GOOD pinda ketogranola.

Win 3 exemplaren van ‘Low Carb Lekker & Snel’

Lannoo, €26,99

Heb jij grote honger gekregen van deze recepten en ben je benieuwd naar meer? Dan hebben we goed nieuws, want wij mogen van uitgeverij Lannoo drie exemplaren wegschenken. Wat je moet doen om er binnenkort eentje in je boekenkast te mogen plaatsen? Je leest het hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    525.681.483
  • Aantal
    doden
    6.277.891
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    4.147.568
  • Aantal
    doden
    31.727

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!