Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vangst van de dag: duurzame tandpastatabletten van Smyle

Nona Heremans
2 min read

De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Deze week: de tandpastatabletten van het Nederlandse merk Smyle.

Voor een goede mondhygiëne is het aangeraden om twee keer per dag je tanden te poetsen. We jagen er op een jaar tijd dus een hoop tubes tandpasta door. Wereldwijd worden er maar liefst twintig miljard plastic tanpastatubes geproduceerd. Anderhalf miljard daarvan belanden in de oceaan of op een stortplaats. De overige tubes worden verbrand omdat ze niet recycleerbaar zijn. De Nederlandse ondernemers Almar Fernhout, Dennis Kamst en Roger Nefkens zochten én vonden een duurzaam alternatief.

Ze ontwikkelden Smyle, een tandpasta in tabletvorm, verpakt in een papieren zakje. Daardoor is hun tandpasta volledig plastic-vrij. Bovendien worden de tabletten enkel van natuurlijke ingrediënten gemaakt en zijn ze volledig vegan en dierproefvrij. Hoe het werkt? Je kauwt een tabletje fijn, je poetst met een tandenborstel en voilà, je hebt tandpasta.

Alle producten en tabletten van Smyle worden gratis en CO2-neutraal thuisbezorgd. Sinds het merk in juli 2020 van start ging, heeft het al 65.000 tubes tandpasta bespaard. Het doel voor 2021 is om aan één miljoen tubes te geraken.

Brush Mint (€ 14,98 om twee maanden lang twee maal per dag je tanden te poetsen) Smyle.
Info: wesmyle.nl

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…