Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een gezond en gevarieerd seksleven

Gezond.be
3 min read

Geschreven met branded content van Pabo.

In de jaren stilletjes was seks vooral een functioneel gegeven. Je vrijde met elkaar om je voort te planten. Niks meer en niks minder. De laatste jaren is dat idee helemaal achterhaald en vinden we seks vooral leuk en ontspannend. De mogelijkheden om een fijne tijd te beleven in de slaapkamer zijn dan ook legio. Benieuwd hoe je een gezond en gevarieerd seksleven krijgt binnen je relatie? Lees dan zeker verder.

Goed voor de gezondheid

Dat seks goed is voor de gezondheid staat al langer als een paal boven water. Wil je je partner er graag nog eens aan herinneren waarom het goed is om met jou het bed in te duiken? Door een stevig potje te vrijen ben je actief bezig en verbrand je heel wat calorieën. Bovendien heeft het ook een positieve invloed op je hart. Door seks stroomt het bloed beter door je lichaam, wat goed is voor hart- en bloedvaten en waardoor je minder kans hebt op een hartaanval. Achteraf zullen jullie ook beter slapen want bij een orgasme komt oxytocine vrij en die stof zorgt voor betere slaap. Seks werkt ook ontspannend en door de gelukshormonen die vrijkomen voel je je beter in je vel en gewoon gelukkiger. Ook pijn verdwijnt sneller tijdens de seks door al die hormonen die vrijkomen. 

Gevarieerd seksleven

Je leest wel eens in magazines of online dat een gemiddelde van twee keer per week vrijen toch een minimum is. Laat je echter niet omverblazen door zulke cijfers die meestal niet eens wetenschappelijk onderbouwd zijn. Hoe vaak je seks hebt, maakt niet uit. Zolang jij en je partner maar tevreden zijn en genieten van de liefde bedrijven. Het gebeurt vaak dat slechts een van beide partners zin heeft in seks. Elkaar forceren is het laatste wat je dan mag doen. Er zijn immers genoeg speeltjes die je ook alleen kan gebruiken, zoals de fleshlight voor mannen en de vibrator voor vrouwen. Soms kan het echter geen kwaad om toch in te gaan op de avances van je partner want het kan alsnog bij jou de zin om te vrijen opwekken.

Experimenteer en leer

Zit er een beetje sleur in jullie seksleven en kunnen jullie beide een boost gebruiken? Een sexy lingeriesetje is een mooi begin, maar misschien niet genoeg. Wie al wat gewend is in de slaapkamer kan z’n strapon bovenhalen, maar voor koppeltjes die nog niet geëxperimenteerd hebben is dat misschien wat overweldigend. Willen jullie toch graag een speeltje uitproberen, dan is de duovibrator voor koppels ideaal. Jullie kunnen samen uitzoeken hoe dit precies werkt, wat zorgt voor extra verbinding en plezier.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…