scrollTop top

Is een open relatie een goed idee?

Is een open relatie een goed idee?

Sommige mensen dromen wel eens van een open relatie. De spanning, het stoute is erg aanlokkelijk. Uiteraard zijn er ook altijd mensen die deze dromen toch achterna gaan jagen, al dan niet met toestemming van hun partner. Het stiekeme lijkt vaak een grote verleiding zijn, maar als je dit bespreekbaar maakt met je partner kunnen jullie tot de conclusie komen om een open relatie te proberen.

Wat houdt een open relatie in?

Een open relatie houdt in dan je een liefdevolle en seksuele relatie hebt met één persoon, maar ook een seksuele relatie kan hebben met iemand anders.  Ergo, beide partners kunnen er in echte open relatie in overleg voor kiezen om hun lusten bij anderen te bevredigen.

Is het iets voor ons?

Dat dit voor jouzelf spannend is is natuurlijk te begrijpen, maar je moet er wel tegen kunnen dat de ander hetzelfde doet. Voor jaloezie is geen plaats. Het komt ook wel eens voor dat het jouw ‘vaste’ relatie verbeterd omdat je wellicht bij een ander net dat ene krijgt wat je bij jouw eigen partner mist en je je daardoor een completer mens voelt. Ieder mens is immer anders. Besef wel dat jullie allebei sterk in de schoenen moet staan. De kans dat je verliefd wordt op een ander is aanzienlijk. Blijf regelmatig samen dingen ondernemen, zo verlies je elkaar tenmiste niet uit het oog.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.188.893
 • Aantal
  doden
  4.740.152
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!