Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Getest en goedgekeurd: dit zijn de favoriete mondmaskers van de Gezond-redactie

Birte Govarts
5 min read

Of je het nu leuk vindt of niet, het mondmasker is (en blijft) ongetwijfeld hét accessoire van 2020. Heb jij nog geen exemplaar gevonden dat je 100% bevalt? De Gezond-redactie tipt haar favorieten.

Famke, hoofdredacteur:

“Ik kies voor het wegwerpmasker à € 30 voor een doos van vijftig stuks bij de supermarkt. In het begin van de crisis knoeide ik nog met stoffen maskers met vervangbare filters, maar die ademden moeilijker. Bovendien kreeg ik stress omdat ik niet wist op hoeveel graden ik die maskers juist moest/niet mocht wassen en hoe vaak de filters vervangen moesten worden. Nu staat de doos met wegwerpmaskers gewoon aan onze voordeur, nemen mijn man, ik en onze kinderen elke ochtend de nodige dagvoorraad en klaar is kees. Veilig én makkelijk. En uiteraard botst het wegwerpgegeven met mijn ecologische hart, maar deze keer laat ik praktisch comfort even voorgaan.”

Mondmaskers voor eenmalig gebruik (€ 29,95 voor vijftig stuks) Delhaize.

Birte, redactiechef:

“Oké, ik geef toe: ik heb thuis een hele collectie mondmaskers liggen. Dat komt omdat ik het van veel exemplaren na enkele minuten Spaans benauwd krijg, en ik er écht eentje wou vinden dat me zo vrij mogelijk laat ademen. Missie volbracht toen ik onlangs op de mondmaskers van Adidas stuitte. Ze zijn ultralicht, gemaakt van een zachte stof én zorgen er zelfs voor dat ik soms vergeet dat ik een masker draag (klinkt ongeloofwaardig, maar het is dus écht zo). Bovendien zijn ze verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en maten en vallen ze best mee van prijs. Aanrader!”

Stoffen mondmasker (€ 14,95 voor drie stuks) Adidas.

Nona, redacteur:

“Onder het motto ‘less is more’ gaat mijn voorkeur uit naar de witte mondmaskers die je bij de apotheek vindt. Ze zijn groot genoeg waardoor je goed kan ademen en geen verstikkend gevoel hebt, én ze zijn eenvoudig waardoor ze, ook niet onbelangrijk, bij elke outfit passen. Tip: haal ze wel uit je bordeaux broek voor je die in de was steekt (of net niet!).”

Stoffen mondmasker (€ 7,99 per stuk) bij de apotheek.

Freya, stagiair:

“Aangedampte brillenglazen zijn dankzij deze mondmaskers helemaal van de baan. Door het metalen plooibare stukje bovenaan het masker, raakt mijn warme adem niet tot bij mijn koude brillenglazen en is er dus geen sprake van condens. Bovendien hebben de maskers de perfecte pasvorm voor kleinere gezichtjes, zoals dat van yours truly.”

Stoffen mondmasker (€ 11,99 voor drie stuks) Even&Odd bij Zalando.

Lynn, freelance redacteur:

“Tot voor kort gebruikte ik voornamelijk saaie wegwerpmaskers. Toen ik bij Kruidvat een exemplaar met luipaardprint zag voor maar € 1,99, besloot ik het in mijn winkelmandje te gooien. Achteraf gezien een goede beslissing, want niet alleen is dus enorm budgetvriendelijk, maar het is ook nog eens gemaakt van heel zacht katoen én de touwtjes zijn verstelbaar. Handig!”

Stoffen mondmasker met luipaardprint (€ 1,99) Kruidvat.

Anaïs, campaign manager:

“Dit mondmasker van Veritas zit heel comfortabel. Dat komt deels door de lichte stof, maar natuurlijk ook door de verstelbare bandjes. Bovendien kan je een filter in het mondmasker stoppen. Dat vind ik belangrijk, omdat ik anders het gevoel heb dat ik mezelf én anderen niet voldoende bescherm.”

Verstelbaar mondmasker met print (€ 7,99) Veritas.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…