Gezond recept met opgevulde champignons en pancetta

gezond-recept-met-opgevulde-champignons-pancetta.jpg

Dit caloriearme gerecht van opgevulde champignons en pancetta is een ware traktatie. Verras vrienden en familie met deze lichte en smakelijke kooktip. Kiezen voor lekker en gezond wordt voortaan wel heel makkelijk.

Champignons passen perfect in een gebalanceerd eetpatroon en bevatten bovendien per 100 gram slechts 16 calorieën. Vanwege het hoge vochtgehalte (90-95%) beloven deze gevulde champignons een sappige smaakexplosie. De Pancetta en fijngesneden tijm voegen een prachtig aroma toe aan het geheel.

Bereidingstijd

25 minuten voorbereiden, 20 minuten in de oven

Tip om tijd te besparen

Het is ook mogelijk om de gevulde champignons een of twee dagen van tevoren te bereiden en luchtdicht in de koelkast te bewaren. Laat ze in dat geval wel eerst tot kamertemperatuur afkoelen voordat ze de oven in gaan.

Ingrediënten (6pers)

  • 30 champignons
  • 60mg geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 sneetjes brood zonder korst (bruin of wit)
  • 40 gram fijn gesneden pancetta
  • 4 fijn gehakte sjalotten
  • 1,5 eetlepel fijn gesneden (gedroogde) tijm
  • 2 eetlepels Becel vloeibaar Original
  • Extra lepels Becel vloeibaar Original om de ovenschaal in te smeren

Bereiding

  1. Maak een ovenschaal gereed door het in te smeren met de Becel vloeibaar Original. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Wrijf met een schone doek de champignons schoon (niet spoelen met water!) en verwijder de steeltjes. Bewaar de steeltjes in een aparte kom, ze zijn nodig voor de vulling.
  3. Meng de Parmezaanse kaas, de sjalotten, fijn gesneden tijm en twee eetlepels Becel vloeibaar Original  samen in een kom tot een smeuïg geheel.
  4. Verkruimel de twee sneetjes brood zonder korst in de kom. Hak de steeltjes van de champignons fijn, verwijder eventuele harde stukken en voeg ze ook toe aan de vulling.
  5. Bak de fijngesneden pancetta met enkele druppels margarine gaar in een koekenpan en voeg het samen met de overige ingrediënten in de kom. Leg de schoon gewreven champignons ondersteboven in de ovenschaal en vul ze stuk voor stuk met twee theelepels van de vulling.
  6. Strooi als laatst de geraspte Parmezaanse kaas over de gevulde champignons en plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.
  7. Na 20 minuten zijn de broodkruimels en de champignons goudbruin met een knapperig laagje.

Serveer warm als amuse of naast een frisse salade.