scrollTop top

Gezonde inspiratie: 3 recepten uit ‘Het Sportkookboek 2’

Gezonde inspiratie: 3 recepten uit ‘Het Sportkookboek 2’

Weet jij – alweer – niet wat te koken? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Het Sportkookboek 2’, het tweede kookboek van Stephanie Scheirlynck, te delen.

Het tweede sportkookboek van van diëtiste Stephanie Scheirlynck is er eentje van formaat. Naast de 80 recepten krijg je ook meer uitleg over gezond sporten en het belang van goede sportvoeding. De recepten zijn opgedeeld naargelang je sportprestatie. Plan je een intensieve trainingsdag, dan eet je best andere maaltijden dan op een rustdag. Bij elk recept staan de voedingswaarden mooi opgelijst: het aantal kilocalorieën, de koolhydraten, het vet en meer. Hét boek dus dat iedere sporter in huis moet hebben. Deze drie recepten zijn geschikt voor rustige trainingsdagen!

1. Overnight oats met chocolade en hazelnoot

Benodigdheden voor 1 persoon

  • 60 g havervlokken
  • 125 g halfvolle yoghurt
  • 120 ml kokosdrink
  • 1 el honing
  • ½ el cacaopoeder
  • 1 el hazelnootpasta

Voor de toppings

  • 1 el hazelnoten, fijngehakt
  • 1 el pure chocolade, in stukjes of cacaonibs

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed.
  • Doe het mengsel in kommetjes of bokaaltjes en zet afgedekt in de koelkast gedurende 1 nacht.
  • Versier met de noten en chocolade.

2. Gevulde paprika’s met parelcouscous

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 gele paprika’s, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 200 g parelcouscous
  • 400 g kikkererwten, uit blik, gespoeld en uitgelekt
  • 1 tl chilipoeder
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 4 el pompoenpitten, geroosterd
  • 20 kerstomaatjes, gehalveerd extra basilicum en oregano

voor de pesto

  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje basilicum
  • ½ bosje oregano
  • 50 ml olijfolie
  • 50 g pecorino
  • 2 el balsamicoazijn

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bekleed de ovenschotel met bakpapier en leg de halve paprika’s erop. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet in de oven gedurende 25 minuten.
  • Mix de ingrediënten voor de pesto in de blender.
  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking en giet af. Meng met de kikkererwten, het chilipoeder, de fetakaas en de pompoenpitten. Kruid met peper.
  • Vul de paprika’s met dit mengsel en versier met de kerstomaatjes.
  • Verdeel de pesto over de gevulde paprika’s en versier met wat basilicum en oreganotakjes.

3. Indische zoeteaardappel-ovenschotel

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kg zoete aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 2 grote wortels, in schijfjes gesneden
  • 1 zak bladspinazie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 400 g kippengehakt
  • 400 g linzen, uit blik (gespoeld en uitgelekt)
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • peper en zout
  • scheutje melk
  • enkele korianderblaadjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze samen met de wortelschijfjes beetgaar. Voeg op het einde de bladspinazie toe en giet de groenten af.
  • Bak de ui, de knoflook en de bleekselderij in de olijfolie en voeg het kippengehakt toe. Bak het gehakt gaar.
  • Voeg de linzen, de bloemkool, de wortels, de spinazie en de kruiden toe en laat nog even garen. Kruid met peper en zout
  • Pureer de zoete aardappelen met een scheutje melk en kruid met peper en zout.
  • Vul de ovenschotel eerst met het gehakt-groentemengsel en bedek met een laagje zoeteaardappelpuree. Zet 30 minuten in de oven.
  • Versier met wat korianderblaadjes.

Lannoo, €29,99


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    525.225.660
  • Aantal
    doden
    6.275.820
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    4.143.408
  • Aantal
    doden
    31.710

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!