Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Kruiden kweken en koken’ van Michiel Van Colenberghe + win 3 exemplaren

Sien Vanneste
5 min read

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Kruiden kweken en koken’ van Michiel Van Colenberghe te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen drie exemplaren van het boek wegschenken. Laat het weekend maar beginnen!

Salade van babykreeft met pompelmoes, citrustagetes en mosterdsla

Benodigdheden voor vier personen

  • Twee uien
  • Twee wortels
  • Tweestengels selderij
  • Eén prei
  • Drie teentjes knoflook
  • Takje tijm
  • Vier babykreeften (350-400 g per stuk)
  • Eén kropsla
  • Mosterdsla
  • Drie stukken pompelmoes
  • Olijfolie
  • Eén citroen
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Citrustagetes
  • Eén sjalot

Bereidingswijze

  • Zet een ruime kookpan met water en zout op het vuur en laat koken.
  • Snijd de ui, de wortels, de selderij, de prei en de knoflook in stukken en voeg toe samen met de tijm. Laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de kreeften toe aan de bouillon en kook ze 4 minuten (1 min/100 g). Laat afkoelen, snijd de kreeft in tweeën en haal het vlees eruit.
  • Was de kropsla en de mosterdsla grondig in water.
  • Verwijder de schil van de pompelmoes en snijd in partjes.
  • Kruid de salade af met olijfolie, citroensap, peper, zout en blaadjes citrustagetes.
  • Werk af met fijngesneden sjalot.
  • Dresseer alles op een bord en schik enkele bloemetjes over het gerecht.

Lamsfilet met korst van salie en hazelnoot

Benodigdheden voor vier personen

  • 100 g hazelnoot
  • 200 g zachte boter
  • 50 g salie
  • 200 g panko of paneermeel
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Vier stukken lamsfilet
  • Kalfsjus met salie

Bereidingswijze

  • Kleur de hazelnoten 10 à 12 minuten in de oven op 180 °C.
  • Mix de hazelnoten samen met de boter en de salie, en meng met het paneermeel.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Maak de lamsfilet schoon en kruid met peper en zout. Kleur het vlees aan beide zijden in een pan met boter.
  • Schik de korst van salie op het lamsvlees en gaar verder in de oven.
  • Werk af met de kalfjus geïnfuseerd met salie.

Rabarbertaartje met speculaas en vanille

Benodigdheden voor vier personen

  • 150 g boter
  • 120 g bruine suiker
  • 150 g witte suiker
  • Twee eieren
  • Scheutje melk
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 400 g geschilde rabarber
  • Speculaaskoekjes
  • Vanille-ijs

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 160 °C.
  • Klop de boter samen met de bruine en witte suiker op. Voeg er de eieren, de melk en de zelfrijzende bloem aan toe en meng tot een mooi geheel.
  • Snijd de rabarber in fijne stukjes en meng door het beslag.
  • Doe het beslag in een taartvorm of bakplaat met boterpapier en bak 45 minuten af op 160 °C.
  • Laat afkoelen en snijd in stukken.
  • Werk af met fijngehakte speculaas en vanille-ijs.

Win 3 exemplaren van ‘Kruiden kweken en koken’

Heb jij grote honger gekregen van deze drie recepten en ben je benieuwd naar meer? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want wij mogen van uitgeverij Lannoo drie exemplaren van het boek wegschenken. Wat je moet doen om er binnenkort eentje op je boekenplank te kunnen plaatsen? Je leest het hier!

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…