Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gladde benen krijgen? Dit is het beste moment om te scheren

Olivier
1 min read

Het is de droom van elke vrouw. Een paar super gladde benen in de zomer. We weten natuurlijk allemaal dat je voor extra gladde benen een scherp scheermesje moet gebruiken. Ook kun je het beste tegen je haargroei inscheren en warm water gebruiken. Wat je waarschijnlijk niet wist, is dat ook het tijdstip invloed heeft op het resultaat!

Uit onderzoek blijkt dat het beste moment om je benen te scheren ’s avonds is, vlak voordat je naar bed gaat. Waarom? Wanneer je slaapt, worden je benen warm en een beetje opgezwollen. Hierdoor keren kleine haartjes die je gemist hebt tijdens het scheren weer terug in hun haarzaakjes, waardoor z minder opvallen. Zo word je de volgende ochtend wakker met nog gladdere benen!

Waarschijnlijk heb je niet altijd zin om ’s avonds laat je benen nog te scheren. Het is dan ook geen probleem om het ’s ochtends onder de douche te doen. Ga alleen niet gelijk na het scheren naar buiten, de kou in. Dan blijven die kleine haartjes namelijk wel buiten hun haarzakje en dan zullen je benen ook minder glad aanvoelen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…