Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gladde benen zonder bultjes? Dit trucje móét je proberen!

Olivier
2 min read

Hoewel de winter alweer voor de deur staat, kunnen we nog steeds een maandje (hopelijk) genieten van zomers weer. Dit is natuurlijk heerlijk, lekker op het terras zitten of ontspannen aan het strand liggen. We hoeven de winterjassen en mutsen dus nog even niet tevoorschijn te halen en kunnen voluit genieten van onze rokjes en bikini’s.

Je wilt alleen natuurlijk wel dat je benen er mooi uitzien. Niks is beter voor je zelfvertrouwen als wanneer je benen mooi gladgeschoren zijn. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Je doet alles volgens het boekje, warm water, tegen de haren in scheren, maar toch krijg je keer op keer van die vervelende bultjes op je benen. Hieronder een trucje wat ervoor zorgt dat jij gladde benen krijgt zonder bultjes!

Hoe werkt het?

Het is heel simpel, in plaats van scheerschuim en een scheermesje gebruik je een zelfgemaakt mengsel om je benen mee te harsen. HARSEN?! Ja, het is een soort van DIY harsmethode, maar wees niet gevreesd, de pijn valt mee!

Het mengsel bestaat uit suiker, water en citroensap. Je brengt het aan op je benen en laat het langzaam opdrogen tot het een harde plak wordt. Trek vervolgens de plak met de haarrichting mee van je huid af en weg is de beharing.

Het voordeel van deze ontharingsmethode is dat je achteraf helemaal geen last hebt van irritaties. Daarnaast is het goedkoop en milieuvriendelijk. Het is misschien iets pijnlijker dan scheren, maar je hoeft het minder vaak te doen, omdat de haren langer wegblijven. Je kunt deze ‘sugaring’ techniek overal op je lichaam toepassen behalve op je gezicht. De huid op je gezicht is dunner en brozer en daarom gevoeliger.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…