Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Goed nieuws voor iedereen die last heeft van acne

Bram
2 min read

Had jij vroeger veel last van acne of heb je nog steeds soms een paar puistjes? Je voelt je misschien af en toe onaantrekkelijk, maar als je ouder wordt zullen je leeftijdsgenoten jaloers op je zijn. Britse wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die last hebben van acne een huid hebben die veel langer jong blijft! Als je vroegere klasgenoten rimpels krijgen zal jouw huid zijn jeugdige uitstraling behouden.

Een natuurlijke bescherming tegen veroudering in je huidcellen

Dat mensen die aan acne lijden minder snel verouderen komt misschien als een verrassing. Onderzoekers hebben ontdekt dat acne vaker voorkomt bij mensen die een bepaald type DNA hebben dat hun beschermt tegen huidveroudering. Het verband tussen acne en huidveroudering is zelfs zo groot dat er over een doorbraak kan gesproken worden in het onderzoek naar huidveroudering.

Je huid veroudert trager

Het was dermatologen al lang opgevallen dat mensen die aan acne lijden vaak een jongere huid hebben. Rimpels en het verdunnen van de huid gebeurt pas veel later. Onderzoekers hebben dit nu bevestigd. In de huid van mensen die acne hebben of hadden zitten cellen die huidveroudering tegengaan.

Heb je veel moedervlekken, dan heb je ook geluk

In dezelfde studie kwamen wetenschappers tot de conclusie dat ook mensen die veel moedervlekken hebben er langer jong uitzien.

Als je 40 of 50 bent zal je er nog steeds fantastisch uitzien

Tieners vinden het misschien een schrale troost, maar twintigers hebben er wel oor naar. Wie wil er nu niet lang mooi en jong uitzien? Als je last hebt van acne blijft niet alleen je huid langer jong, ook je botten zullen minder snel verouderen. Wie had gedacht dat je acne zo’n groot voordeel kon hebben?

 

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…