Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10x de mooiste haartrends voor de herfst

Irma Kroon
6 min read

Niet alleen elk jaar komt met nieuwe haartrends, maar ook elk seizoen heeft zo zijn eigen trends om rekening mee te houden. Zo zijn er in de zomer vaak lichtere haarkleuren terug te vinden, en in de wintermaanden vaak warmere, rode kleuren. Ben je benieuwd wat de haarstijlen voor komende herfst zijn? Op welke manier je je haar het best kan stijlen? Of ben je gewoon op zoek naar wat extra inspiratie om een keer iets nieuws te proberen? Lees dan vooral verder in onderstaand artikel over 10 haartrends voor in de herfst.

1. Lang los haar met slag

De eerste haarstijl voor in de herfst is een hele natuurlijke look. Lang haar is namelijk nog steeds een belangrijke trend en zo zijn er ook bij verschillende shows lange losse haren op de catwalk te zien. Het haar is vaak niet helemaal stijl, maar met een lichte slag er in. Geen uitbundige krullen, maar een subtiele golf in de lange haren is een prachtige haarstijl voor komende herfst.

2. Een nonchalant knotje

Je hoeft niet altijd hele excentrieke haarstijlen te proberen om toch met de laatste haartrends mee te gaan. Deze herfst zijn nonchalante knotjes namelijk ook helemaal in! Je kunt ze zelf stijlen op een slordige, niet al te strakke manier. Deze knotjes zijn ideaal voor bijvoorbeeld werk, studie of vrije tijd en zijn op verschillende manieren te creëren. Zo kun je ook op een wat gekkere manier stijlen, of zelfs combineren met een staart.

3. Een lage paardenstaart met een twist

Niet alleen knotjes zijn in de herfst een absolute trend, maar ook verschillende soorten paardenstaarten zijn dit jaar niet weg te slaan uit het straatbeeld. Vooral de lage paardenstaart met een twist is een leuke variatie. Je kunt de paardenstaart vormgeven door hem juist heel strak en glad te maken, of meer krullend en met een aantal losse plukjes. Deze haarstijl is ideaal om te combineren met leuke haaraccessoires zoals een haardband of een sjaaltje met een print.

4. Half opgestoken kapsels

Geen zin in altijd die lossen plukken haar in je gezicht? Kies er dan een keer voor om een half opgestoken kapsel te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een knotje of een vlecht maken om je haar naar achter op te steken, of creatief aan de gang gaan met haarclipjes of schuifspelden. De variaties en stijlen zijn eindeloos en zijn ideaal voor zowel een casual of een chique outfit.

5. Hippe bob of lob

Als je geen lang haar meer wilt, maar een pixie of echt kort kapsel nog te heftig vindt, dan kun je voor een bob of lob gaan. Een langere bob, tot net op of boven je schouders, zul je deze herfst een stuk vaker gaan terugzien. Deze haarstijl kun je met een pony dragen, in laagjes, of juist allemaal op een lengte. Daarnaast staat deze stijl zowel mooi bij krullen, golvend of stijl haar, waardoor het een veel gedragen kapsel is.

6. Creatieve vlechten

Vlechten zijn natuurlijk altijd een top haarstijl en zo ook in de herfst. Vlechten zijn er op verschillende manieren te maken: lange, strakke vlechten of een aantal kleinere vlechtjes door los haar. Ook kunnen vlechten goed gecombineerd worden met de half opgestoken kapsels, waarbij je een deel van je haar invlecht en de rest los laat vallen.

Vlechten in alle soorten en maten

7. Wet Look

Een meer bijzondere haartrend voor de herfst is de zogenoemde Wet Look, waarbij je met gel je haar strak naar achter brengt. Je kunt met deze look ook een aantal lokken haar los in je gezicht laten vallen, een stijl die vaker te zien is geweest op de catwalk. Als je er van houdt om nieuwe haarproducten uit te proberen, dan kun je met deze haarstijl alle kanten op!

8. Midden scheiding

Voor velen wordt de midden scheiding misschien niet gezien als een echte haarstijl, terwijl dit toch echt een trend gaat zijn in de herfst. Veel modellen en bekendheden zijn tegenwoordig te zien met een midden scheiding of een zijscheiding. Dit model is toe te passen op zowel langer als korter haar en met zowel stijl als krullend haar

9. Een lange pony

De pony is deze herfst ook terug van weggeweest. Met een langere pony, ook wel curtain bangs genoemd, heb je een leuke twist op een standaardpony. Bij deze stijl worden losse, lichtere plukken haar gestyled als pony. Laat je bij je kapper adviseren over wat voor soort pony het beste bij jouw vorm gezicht past, voor een uniek en prachtig resultaat.

10. Een pixie kapsel

Als laatste haartrend komen deze herfst ook de kortere kapsels terug. Het pixie kapsel zorgt ervoor dat je kaaklijn en gezicht extra geaccentueerd worden en met haarproducten kun je eindeloos blijven variëren. Zo kun je een strakkere pixie creëren, of juist een kort kapsel met veel volume en textuur.

Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…