Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 x de mooiste haartrends voor de lente

Irma Kroon
7 min read

Kort, lang, of toch schouderhoogte? Ga je een keer voor blond? Of een hele andere kleur? Eigenlijk is alles mogelijk dit voorjaar. Wel is het zo dat ieder seizoen weer een eigen draai aan verschillende haartrends gegeven wordt.  Hier lees je de tien tofste haartrends voor de lente.

bob mooiste haartrend in de zomer

Korte kapsels

We hebben er diverse sterren al mee zien experimenteren: kort is weer helemaal in. We zien het superkorte kapsel, maar je kunt het ook iets langer laten en daarbij kiezen voor een korte pony. Zelfs een kort kapsel met wat meer lengte in de nek (gewoon een mat dus) behoort zeker weer tot de opties.

Toch is het misschien niet makkelijk je lange lokken vaarwel te zeggen. Een kort kapsel is dan ook gedurfd, maar dat maakt het tegelijkertijd ook sexy.  En het hoeft daarbij dus niets in te boeten op je vrouwelijkheid. Bovendien is er niet één korte haarstijl. Er zijn vele variaties mogelijk.

Zie bijvoorbeeld hieronder. Niet echt kort, maar wel hip & trendy voor deze lente.

Kort kapsel voor deze lente
Kort kapsel voor deze lente

Lang haar met waves

Kapsels met lang haar blijven altijd prachtig en sexy. Deze lente is het helemaal hip om daarbij voor waves te kiezen. Waves brengen elegantie op een nonchalante manier in je kapsel en zorgen voor een supersexy uitstraling. De waves zijn dit seizoen wel minder beachy: de surflook begint steeds meer uit de mode te raken. Het oogt daardoor allemaal wat verzorgder en straalt meer klasse uit.

Lang haar met waves
Lang haar met waves

Natuurlijke kleuren

Het blijft helemaal de trend om je haar te verven, maar welke kleur dit dan is, is wel aan het verschuiven. We gaan nu naar de wat zwoelere, donkere haarkleuren. Vaak benoemd in termen als melkchocolade, pure chocolade of caramel. De haarkleuren moeten diep en natuurlijk ogen. Pastelkleuren kunnen ook nog steeds, maar een natuurlijke kleur blond behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden. Zeker wanneer de zomer er weer aankomt.  Het artificiële en kille hoort echter niet meer thuis in 2019.  Geen kil grijs, wit of fel blauw meer. Kies voor warmere, diepere kleuren.

Meer accessoires

Deze trend is al even gaande en lijkt voorlopig absoluut nog niet tot een eind te komen. Sterker nog, accessoires in het haar gaan we alleen nog maar meer zien. Vooral haarclipjes en speldjes hoef je niet zuinig mee te doen. Maar ook haarbanden of linten zijn mogen.

Ook hier zien we dat de jaren 90 echt weer helemaal terug komen. Wees in ieder geval creatief en probeer hierbij wat leuke combinaties in je haar te maken.

Haar accessoires
Haar accessoires

De vlecht in al zijn soorten en maten

De vlecht blijft altijd leuk te zien in het straatbeeld en dat geldt ook voor dit voorjaar. De trend is om steeds meer te variëren met vlechten. Je kunt er voor kiezen je lange vlecht omhoog te steken om op die manier een unieke knot te creëren. Maar ook voor twee vlechten, een halflange vlecht, in elkaar geknoopte vlechten. Echt alles kan.

Vlecht in haar
Vlecht in haar

Het ‘makkelijke’ opsteekkapsel

Het mag allemaal heel nonchalant ogen, maar dit is toch ook een trend waar echt wel over nagedacht wordt. Je steekt je haar zogenaamd simpelweg op en laat er her en der wat plukjes uitvallen, zodat het allemaal speels oogt. En intussen weten we allemaal dat je er toch echt wel even mee bezig bent om die nonchalante look voor elkaar te krijgen.

De wetlook

Deze look is echt nog steeds helemaal hot! Superfris en sexy, maar tegelijkertijd ook stijlvol: één van de coolste stijlen van nu. Het haar wordt achterover gedragen. Met een natte textuur en naar achter gekamd. Dit is niet voor niets een kapsel wat we steeds meer bij de celebrities zien.

De boblijn

Ook halflange kapsels kunnen absoluut prima. De populairste variant hierin is toch wel de boblijn. We blijven ons haar in een middenscheiding dragen, maar de boblijn wordt wel korter. De ideale hoogte is tot aan de kaak. De boblijn wordt wel slordiger dan eerder. Dus niet rechttoe rechtaan, maar juist wat losser en springeriger. 

Los haar met plukken naar achter

Dit is een vrij gemakkelijk kapsel, maar daardoor niet minder mooi. Het komt heel vrij over alsof de wind heerlijk door je haren heeft gewaaid en past daardoor perfect bij het voorjaar. Je draagt je haar gewoon los en het enige wat je eigenlijk doet is de voorste twee plukken van je haar nog achteren pakken en vastzetten met een haarklip of een elastiekje. Eenvoudig maar prachtig.

De knot

Deze trend gaat nooit meer weg. De knot blijft in België echt een favoriet. Maar ook hierin kan voldoende gevarieerd worden. Dit voorjaar is het de trend om de knot hoog en strak vast te zetten. Of ga ook hier voor die 90’s revival en kies ervoor twee knotjes te dragen. Ook dat zien we dit seizoen steeds meer in het straatbeeld terug.

Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…