Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10x de mooiste haartrends voor de winter

Irma Kroon
6 min read

Na de warme zomerdagen en zomerblond haar, staan de donkere dagen weer voor de deur. In de zomer droeg je je haar vaak gemakkelijk opgestoken, maar wat wil je er in de winter mee gaan doen? Het voordeel van een nieuw seizoen is dat er ook weer nieuwe haartrends om de hoek komen kijken, waarover je in onderstaand artikel meer kunt lezen. Op zoek naar gemakkelijke haarstijlen of juist een nieuw, uitdagend kapsel? Alles is mogelijk met deze 10 haartrends voor in de winter.

Knotjes op meerdere manieren

Niet alleen in de zomer is het fijn om je haren uit je gezicht en je nek te hebben, maar ook in de wintermaanden is een knot een hele gemakkelijke en handige haarstijl. In de zomer is het heerlijk vanwege de warmte, en in de winter waait je haar niet alle kanten op door de winderige dagen. Het voordeel van een knotje is dat deze op meerdere manieren gedragen kan worden. Zo kun je kiezen voor een strakke knot boven op je hoofd voor een chiquere stijl of juist voor een wat losser knotje met losse plukjes voor een casual look. Deze haarstijl kan ook gecombineerd worden met vlechtjes, waarover meer in de volgende haartrend.

Vlechten in alle soorten en maten

Vlechten in alle soorten en maten

Een andere haartrend die op eindeloos veel manieren kan worden gedragen: vlechten. Zo kun je bijvoorbeeld een standaard vlecht maken, maar er ook voor kiezen om een aantal vlechtjes door je losse haar heen te laten lopen. Ook kun je je haar invlechten en combineren met een knot, of een klein deel van je haar vlechten en de rest in een staart laten. Ook is deze stijl goed te combineren met een half opgestoken kapsel, waarbij je de rest van je haar los laat vallen.

Zijscheiding

Niet alleen een midden scheiding is deze winter een belangrijke haarstijl, maar ook een zijscheiding, en dan vooral de diepe zijscheiding. Deze is mooi te combineren met een staart en op een strakke manier gestyled voor een chic effect.

Natuurlijk, los haar met waves

Een extreem gemakkelijke haartrend voor deze winter zijn natuurlijke, losse haren met slag. Natuurlijk is deze haarstijl niet ideaal als je nog op de fiets door weer en wind moet gaan, maar voor een feestje of een dag waarop je veel binnen bent is het perfect. Een kapsel hoeft nou eenmaal niet veel moeite te kosten om mooi te zijn en met de laatste trends mee te gaan.

Natuurlijk, los haar met waves

Vrolijke accessoires

Less is more? Niet met deze haartrend voor in de winter. Hoe meer haarclipjes, haarbanden en sjaaltjes, hoe beter. Er zijn de afgelopen tijd steeds meer soorten en maten aan accessoires te vinden in de winkels voor je haar, waardoor je er eindeloos mee kunt variëren. Zo kun je een leuke haarband bijvoorbeeld combineren met los haar of een knot, of kun je je half opgestoken kapsel vastzetten met een kleurrijke clip. Hierdoor oogt je kapsel gelijk een stuk professioneler en alsof je er een hoop tijd in hebt zitten. Perfect!

Haartrend 6. Korte kapsels: pixie cut

Ben je je lange haar beu en op zoek naar iets nieuws en fris? Dan is de pixie cut ideaal voor jou. Met deze korte haarstijl kun je variëren tussen strak, stoer haar of juist een kapsel met een hoop volume en textuur. Afhankelijk van de producten die je gebruikt kun je deze haarstijl compleet naar jouw hand zetten en per dag variëren wat je met je kapsel doet. Geen zin om veel met je haar bezig te zijn? Ook dan is de pixie cut ideaal, aangezien je met korte lokken van verschillende lengtes op zichzelf al een prachtig kapsel hebt.

Pony’s in meerdere stijlen

Pony’s zijn tegenwoordig terug van weggeweest. Niet alleen korte pony’s, maar ook langere lokken zijn helemaal in waarbij de plukken tot voorbij je wenkbrauwen komen. Laat je adviseren door je kapster voor de pony die het beste aansluit bij jouw gezicht en je wensen.

Lage paardenstaart

Net als een knot is een lage paardenstaart een erg gemakkelijke haarstijl voor deze wintermaanden. Je kunt de paardenstaart stijlen met lang stijl haar, maar ook met meer waves en volume. Daarnaast kun je wat kleine vlechtjes, haaraccessoires of losse plukjes toevoegen aan je kapsel, waardoor het een extra chique uitstraling krijg.

Haartrend 9: de mini-pony

Toe aan iets extreems? Ga dan voor de mini-pony. Deze zijn te zien op de catwalk waarbij de plukjes haar nog maar enkele centimeters lang zijn. Stoer!

Pixie te heftig? Ga voor een lob!

Wil je geen super kort haar, maar ben je wel toe aan iets nieuws? Ga dan voor een lange bob of een lob, waarbij je haar tot op je schouders valt. Deze haarstijl is perfect voor stijl haar door het op een lengte te knippen, of juist voor haar met een slag door er een hoop laagjes in te knippen voor een speels effect.

Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…