Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Handige beautytips voor meer volume in je haar

Camille
3 min read

Voor iedere haartype is er wel een manier om meer volume in het haar te creëren. Met deze handige beautytips kun je gemakkelijk je haar omtoveren van futloos naar levendig! Volumineus haar zorgt voor een jeugdige en gezonde uitstraling, reden genoeg om even een kijkje te nemen!

Touperen kun je leren!

Een van de gemakkelijkste en oudste manieren om meer volume in je haar te creëren, is door het te touperen. Zowel bij (middel)korte als bij lange kapsels is dit een prima oplossing!

Hoe doe je dat?

Touperen doe je door je haar te verdelen in gelijke delen. Bepaal zelf eerst goed waar én hoeveel volume je erin wilt hebben. Met een fijne kam pak je vervolgens steeds een pluk haar dat je richting de hoofdhuid kamt. Dit creëert een opvallend en ‘opgeblazen’ effect. Voor nóg meer volume kun je wat haarlak of volumepoeder op je handen doen, dit aanbrengen aan de hoofdaanzet en met je vingers door je haar ‘knijpen’.

Droogshampoo

Met droogshampoo kun je ideaal tussen de wasbeurten door je haar opfrissen. Het is daarnaast ook een handige volumebooster! Droogshampoo maakt je haar tevens wat stugger waardoor het beter in model blijft zitten. Verdeel wat droogshampoo bij de aanzet van je haar en kam het goed door.

Volumepoeder

Steeds meer merken nemen Volumepoeder op in hun assortiment. Net als droogshampoo maakt het je haar stugger, maar met meer effect. Als je kiest voor een Volumepoeder met maximaal effect kun je je haren bij de aanzet vrijwel rechtop laten staan! Dit is echt een handig product wat bijvoorbeeld haarlak volledig overbodig maakt.

Föhnen met een ronde borstel

Door je haar te föhnen met een ronde borstel heb je meer controle over het resultaat. Des te groter de borstel, des te groter de krul! De truc is om steeds met kleine plukken haar te werken zodat er extra veel volume wordt gecreëerd.

Extra volume in je haar met een föhn

Stap 1: Shampoo+conditioner

Was je haar met een verzorgende volume shampoo en conditioner. Let er wel op dat je de conditioner niet aanbrengt op je haaraanzet. Zo voorkom je dat het haar te zwaar wordt.

Stap 2: Föhn ondersteboven

Föhn je haar ondersteboven volledig droog zonder een kam of borstel te gebruiken

Stap 3: Toupeer

Verdeel je haar in gelijke delen en toupeer het in het gewenste model voordat je verder gaat met de styling.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…