Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Heb je last van vet haar? Dit is dé oplossing

Bram
2 min read

Bij meer en meer vrouwen krijgt droogshampoo een belangrijke plaats in hun handtas. Je kan er op een snelle en vooral makkelijke manier voor zorgen dat je haar minder greasy lijkt. Maar hoe werkt droogshampoo nu eigenlijk?

Droogshampoo, een wondermiddeltje

Droogshampoo is een speciaal poedertje dat je op je haar kan spuiten. Het wordt vooral gebruikt voor haar dat snel vet wordt. Als je je haar te veel wast kan je het beschadigen en uitdrogen. Droogshampoo kan dan een goede oplossing zijn. Je spuit het gewoon op je haar en je kapsel is weer mooi in model. Het geheim van droogshampoo? Het poeder absorbeert oliën en vet uit je haar, hierdoor lijkt het minder vet. Babypoeder heeft hetzelfde effect maar is iets minder makkelijk in gebruik.

Droogshampoo als vervanging van een wasbeurt?

Droogshampoo reinigt je haar niet echt, daarom kan je het jammer genoeg niet gebruikten ter vervanging van een gewone shampoo. Als je droogshampoo hebt gebruikt zal je de volgende dag je haar weer gewoon moeten wassen.

Zo gebruik je droogshampoo

Droogshampoo mag dan wel een wondermiddeltje zijn, er zijn een aantal dingen waar je mee rekening moet houden als je het in je haar spuit.

  • Hou de droogshampoo onzichtbaar

Droogshampoo heeft een witte kleur, spuit het daarom niet bovenaan je lokken! Breng droogshampoo altijd onderaan op je haarwortels aan.

  • Gebruik genoeg

Om te voorkomen dat sommige stukjes haar toch nog vettig lijken moet je echt genoeg droogshampoo gebruiken. Spray de shampoo overal in je haar en zorg ervoor dat je geen enkel stukje vergeet. Je kan droogshampoo ook ’s avonds aanbrengen zodat het zich ’s nachts goed kan verspreiden over je haar.

  • Spray niet te dicht

Als je geen afstand neemt om te spuiten zal je witte vlekken op je hoofd krijgen. Hou ongeveer dertig cm afstand en het poeder zal zich beter kunnen verspreiden.

  • Spray nooit op nat haar

Droogshampoo gebruik je alleen op droog haar. Op nat of vochtig haar gaat droogshampoo klonteren en dan mag je het er allemaal uitwassen!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…