Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe bereken je de juiste bh maat

Anja
2 min read

Geloof het of niet, maar meer dan 80% van de vrouwen draagt een bh met de verkeerde maat. Bij de meesten is de omvang te wijd of de cupmaat te klein. Hoewel de maten sterk kunnen verschillen per merk, volgen ze allemaal wel dezelfde meetmethode.  Hieronder een paar maatstaven die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste beha maat:

  • Het rugpand moet strak zitten: de meeste steun hoort van het rugpand te komen en niet van de schouderbandjes. Zorg dat er niet meer dan twee vingers tussen passen.
  • De zijkanten moeten goed bedekt zijn: let erop dat er onder je oksels geen stukje borst uit je beha puilt. Het einde van de beugel hoort voorbij je borst te zitten en naar het midden van je oksel te wijzen.
  • Het tussenstukje moet goed aansluiten. Het tussenstuk van de beha moet plat tegen je borstbeen liggen zonder in je huid te snijden. Zo niet, dan heb je de verkeerde bh te pakken.
  • Een mooie, gelijkmatige ronding. Let er vooral op dat de bovenkant van de beha je borst niet in tweeën deelt. De bh hoort voor een gelijkmatige ronding te zorgen zonder verdwaalde hobbels en bobbels.
Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…