Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe droog haar voorkomen

Bram
4 min read

Veel vrouwen hebben er last van: pluizig haar. Pluizig haar is erg vervelend, omdat pluizige lokken het mooiste kapsel en de mooiste look in één keer kunnen verpesten. Het is dan ook logisch dat je het ontstaan van pluizig haar wil voorkomen. Hoe je dit doet? Dat lees je in dit artikel.

We geven je namelijk vijf tips die je kunt gebruiken om pluizig haar te voorkomen zodat je altijd met het mooiste kapsel de deur uit kan!

Tip 1: was je haren niet te vaak

Als je je haar te vaak wast, verdwijnen de natuurlijke oliën van je haar. Deze natuurlijke oliën zorgen er juist voor dat je haar niet zo snel pluist, dus als je je haar te veel wast zal het vanzelf pluiziger worden. Probeer daarom je haar maximaal drie keer per week te wassen en gebruik hierbij een shampoo die speciaal voor jouw haartype ontwikkeld is. Was je je haar iedere dag op dit moment? Bouw dan langzaam af, zodat je haar kan wennen aan het nieuwe waspatroon. Probeer eerst je haar om de dag te wassen en bouw daarna af naar twee keer per week voor het beste resultaat. Eerst zal je haar sneller vet worden, maar als je haar gewend is aan het nieuwe patroon zal je haar steeds langer fris blijven: ook zonder wassen.

Tip 2: gebruik conditioners en maskers voor je haar

Als je droog haar hebt van jezelf, kun je conditioners en diepvoedende haarmaskers gebruiken om je haar extra te verwennen.

Tip 3: geef je haar regelmatig een uitgebreide behandeling met olie

Zoals al eerder vermeld, zorgen de natuurlijke oliën in je haar ervoor dat je haar minder pluizig is. Je kunt je haar een handje helpen door af en toe te behandelen met olie. Deze olie moet speciaal ontwikkeld zijn voor behandelingen van het haar en kun je kopen bij iedere drogisterij. De oliën maken je haar in een korte tijd gladder, sterker en bovendien minder pluizig. En heb je geen geld om oliën te kopen voor je haar? Gebruik dan kokosolie in harde vorm, door de olie in een magnetron te verwarmen en gelijkmatig aan te brengen aan je haar. Dit is een goedkope variant van de duurdere haarproducten in de drogisterij, maar net zo effectief.

Tip 4: heb je krullen of stug haar? Niet te vaak borstelen!

Als je krullen hebt, is het belangrijk om te weten dat je je haar niet borstelt als het droog is. Doe je dit wel, dan worden alle krullen uit het haar gekamd en wordt je haar vanzelf pluizig. Helaas zie je nog best vaak dat vrouwen met krullen of stug haar hun haar nog wel kammen als het droog is, waardoor het er pluizig uit ziet. Dit is erg zonde, want je haar kan in één klap minder pluizig zijn door het alleen te kammen als het nat is. Kies er daarom voor om je haar alleen te borstelen als het nat is, om het vervolgens te behandelen met een product naar keuze. Op deze manier kun je jouw haar prachtig stijlen en wordt het niet pluizig.

Tip 5: gebruik niet te veel haarproducten

Haarproducten kunnen je haar mooi vormen en stijlen, maar zijn niet goed voor je haar als je deze te veel gebruikt. Vooral haarlak en gel kunnen je haar echt uitdrogen, dus probeer deze producten niet te veel te gebruiken. Natuurlijk kun je haarlak en gel gebruiken om je kapsel te vormen, maar gebruik niet te veel per dag. Op deze manier houdt je haar de gezonde look en wordt het niet pluizig.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…