Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe gezond is de zon?

Bram
2 min read

Veel vrouwen (en mannen) vinden het heerlijk om zomers lekker in de zon te liggen. De warme stralen voelen goed aan en het zorgt (als het goed is) voor een lekker bruin kleurtje. We weten allemaal dat het verstandig is dat je jezelf goed insmeert met zonnebrandcrème voordat je de zon in duikt, maar zelfs dan… Hoe gezond is de zon nu eigenlijk voor je? Wij hebben de positieve en negatieve effecten van de zon voor jullie op een rijtje gezet.

Positieve effecten van de zon

  • Zonlicht zorgt voor de productie van vitamine D in ons lichaam. Deze vitamine zorgt vervolgens weer voor een beter cholesterol, verbeterde bloeddruk en kan zelfs leiden tot vergemakkelijking van afvallen.
  • Zonlicht zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. Het kan er zelfs voor zorgen dat depressies sneller overgaan.
  • Wanneer je veel zon hebt gevangen en een mooi bruin kleurtje hebt, zal je zelfvertrouwen automatisch stijgen. Hierdoor zit je lekkerder in je vel

Negatieve effecten van de zon

  • Het kan bij mensen die leiden aan een zogenaamde zonneallergie leiden tot allergische reacties als een rode gezwollen huid of zelfs flauwvallen.
  • Teveel zonlicht kan huidkanker veroorzaken
  • Zon kan ervoor zorgen dat je huid verbrand.
  • Zon is slecht voor je ogen. Deze kunnen zonlicht slecht verdragen, met als gevolg dat je kans hebt op (blijvend) oogletsel.

Kortom, de zon is dus gezond voor je, mits je je goed insmeert en je ogen beschermd door bijvoorbeeld het dragen van een zonnebril. En ga niet te lang in de zon, hier geldt zoals bij zoveel dingen: “geniet, maar met mate!”

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…