Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe je haar goed verzorgen?

Olivier
4 min read

Een verzorgd kapsel bepaalt voor een heel groot deel wat jouw uitstraling is. Ziet je haar er vet, droog of pluizig uit, dan laat je een andere indruk achter dan wanneer je haar er schoon en fris uit ziet. Zorg er daarom voor dat je haar er altijd goed uit ziet en je laat altijd een goede indruk achter. En omdat een eerste indruk al binnen zeven seconden gevormd wordt, is dit erg belangrijk. Op deze pagina lees je meer over het goed verzorgen van je haar.

Tip 1: borstel je haar voorzichtig en niet te lang

Veel vrouwen zijn geneigd hun haar lang en hard te borstelen, omdat er veel klitten in zitten. Echter, als je je haar lang en hard borstelt, is de kans groter dat je gespleten punten krijgt. Door je haar voorzichtiger te borstelen en meer aandacht aan het proces te besteden, is de kans kleiner dat je punten sneller gaan splijten. Zo ziet je haar er frisser, gezonder en mooier uit.

Tip 2: gebruik je shampoo niet zo uit de fles, maar meng het met water

De meeste mensen gebruiken shampoo door een flinke handpalm vol shampoo in hun haar te doen. Dit lijkt misschien de beste optie, maar is zeker niet het geval. Als je te veel shampoo gebruikt, beschadigt je haar namelijk sneller. Gebruik daarom een glas met water, doe hier een beetje shampoo in en meng het goed met elkaar. Vervolgens doe je dit mengsel in je haar en je zal zien dat je haar er in een korte tijd gezonder uit ziet.

Tip 3: was je haar niet te vaak

Hoewel het aantrekkelijk is om je haar iedere dag lekker fris te wassen, is dit zeker niet het beste voor het haar. Shampoo en andere chemische middelen die je in je haar gebruikt zijn namelijk schadelijk voor het haar en als je je haar te vaak wast, tast je de natuurlijke samenstelling van je haar en hoofdhuid aan. Probeer je haar daarom om de dag te wassen of beter nog: maar een keer per week. Je kunt je haar hieraan laten wennen door het langzaam op te bouwen en steeds minder vaak je haar te wassen.

Tip 4: bescherm je haar tegen apparaten als de föhn en stijltang

Een föhn, stijltang of krultang kan je kapsel prachtig vormen, maar kan ook je haar beschadigen. Gebruik daarom altijd middeltjes om je haar tegen dit soort hete apparaten te beschermen en zet het apparaat nooit op de heetste stand. Op deze manier heb je een mooi kapsel, maar ook een gezond kapsel.

Tip 5: heb je krullen? Borstel dan alleen als je haar nat is

De grootste fout die vrouwen met krullen kunnen maken, is het haar borstelen als het droog is. Als je dit doet, kam je namelijk alle prachtige krullen uit het haar en krijg je hier een pluizig kapsel terug. Kies er daarom met krullen altijd voor om het haar te borstelen als het nat is, om het vervolgens te stijlen. Is het haar eenmaal droog, dan kan het niet meer geborsteld worden. Vrouwen met stijl haar kunnen het haar beter borstelen als het droog is, omdat het haar meer breekbaar is als het nat is.

Tip 6: pas op met strakke staarten, knotten en vlechten

Strakke staarten, knotten en vlechten zijn mooi, maar tasten wel je haar aan. Je houdt je haar namelijk zo mooi mogelijk als je het zo min mogelijk stijlt. Bewaar strakke staarten, knotten en vlechten dan ook voor feesten of speciale gelegenheden en niet voor alle dagen van de week.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…