Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe je huid beschermen tegen de kou?

Olivier
2 min read

We zitten inmiddels in de winter en dat betekent dat de temperaturen dalen in het land. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van een trekkerige, droge huid en dat willen we natuurlijk niet. Daarom hieronder 5 tips om je huid te beschermen tegen de kou zodat je ook in de winter een soepele en verzorgde huid hebt!

Drink veel water

In de winter kan de lucht behoorlijk droog zijn. Dit zorgt ervoor dat je sneller uitdroogt, zonder dat je dat zelf doorhebt. Zorg daarom dat je voldoende vocht binnenkrijgt en minstens anderhalve liter water per dag drinkt. Dit zijn ongeveer 8 volle glazen. Behoefte aan iets warmers? Je kunt natuurlijk ook gewoon heel veel theedrinken. Zo blijft je lichaam ook nog eens lekker warm!

Gebruik een huid crème op oliebasis

Wanneer de buitenlucht koud is, doe je er goed aan om huid crème op oliebasis te gebruiken. Dit zorgt namelijk voor een laagje op je huid welk als het ware een als barrière tussen je huid en de buitenlucht fungeert.

Kleed je warm aan

Probeer ervoor te zorgen dat jouw huid zo min mogelijk blootgesteld wordt aan de kou. Kleed jezelf warm aan, draag handschoenen, een sjaal en een muts. Zo voorkom je een droge en gebarsten huid. Om jezelf warm te houden kun je het best verschillende laagjes over elkaar aandoen. Enkele dunne laagjes over elkaar werken beter dan bvb. één dikke pull aan te doen.

Beperk droge lucht

Blootstelling aan droge lucht kan huiduitslag, schaafwonden, schilfers en zelf huidscheuren als gevolg hebben. Probeer dus de luchtvochtigheid in je huis op pijl te houden door middel van bijvoorbeeld een luchtbevochtiger.

Stook niet te heet

Naast koude en droge lucht, is (te) warme lucht ook weer niet goed voor de huid. Zet de verwarming dus niet te hoog. De overgang tussen koud en warm is daarnaast ook niet goed voor je gezondheid en kan leiden tot verkoudheid of griep.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…