Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe je huid optimaal verzorgen?

Olivier
4 min read

Iedere vrouw heeft weer een ander type huid. Sommige vrouwen hebben van nature een droge huid, terwijl andere vrouwen regelmatig te maken hebben met een vette, glanzende huid. Wat voor type huid je ook hebt: het is altijd belangrijk om je huid goed te verzorgen met de juiste huidverzorging. Hoe je dit doet? Dat lees je in dit artikel.

Zo lees je welke rituelen je iedere dag op dient te volgen voor de beste huidverzorging: zowel in de ochtend als in de avond. Als je dit goed doet, wordt jouw huid optimaal verzorgd en verklein je het risico dat je een droge, vette, vieze of beschadigde huid krijgt.

Huidverzorging in de ochtend

Of je nu in de ochtend een douche neemt of dit in de avond doet: je huid heeft ook in de ochtend altijd huidverzorging nodig. Veel vrouwen die in de avond douchen vergeten hun huid in de ochtend nog wel eens extra aandacht te geven, maar juist in de ochtend heeft de huid behoefte aan wat aandacht. Je verzorgt je huid in de ochtend door de volgende stappen te volgen:

  • Stap 1: maak je huid nat met lauwwarm water en wrijf het zachtjes schoon (kan ook onder de douche).
  • Stap 2: dep je huid droog met een schone handdoek.
  • Stap 3: verzorg je huid met een verzorgingsproduct dat bij jouw huid past. Heb je een droge huid? Schaf dan ook verzorgingsproduct voor een droge huid aan. Heb je juist altijd last van puistjes, mee-eters of een glanzende, vette huid? Koop dan een verzorgingsproduct voor een vette huid. En heb je een hele gevoelige huid met veel rode of schrale plekken? Dan is een verzorgingsproduct voor de droge huid een goede optie voor jou.
  • Stap 4: laat het verzorgingsproduct goed intrekken.
  • Stap 5: breng eventueel je make-up aan.

Zoals je ziet, breng je jouw make-up dus pas aan als je huid helemaal verzorgd is. Breng je eerst je make-up aan en sla je andere stappen over, dan krijgt je huid niet de verzorging die het verdient en nodig heeft en dit zie je al snel aan de uitstraling van de huid.

Huidverzorging in de avond

Voor je naar bed gaat, loop je een nieuw ritueel door om je huid goed te verzorgen. Dit ritueel lijkt op het ochtendritueel, maar bevat toch andere stappen. De stappen die je in de avond dient te volgen om je huid goed te verzorgen, zijn de volgende:

  • Stap 1: haal de make-up van je huid af met een milde reinigingscrème. Probeer hierbij ieder plekje van je huid goed te behandelen, zodat er geen make-up resten meer op de huid blijven zitten.
  • Stap 2: maak je haar nat met lauwwarm water en wrijf het zachtjes schoon (kan ook onder de douche).
  • Stap 3: dep je huid droog met een schone handdoek.
  • Stap 4: verzorg je huid met een verzorgingsproduct. Dit kan een verzorgingsproduct voor de nacht zijn, zoals speciale nachtcrème, maar dit kan ook hetzelfde product zijn als dat je in de ochtend gebruikt. Als je huid maar goed verzorgd wordt, dan maakt het eigenlijk niet uit welk product je gebruikt.

Extra huidverzorging

Naast bovenstaande stappen die je iedere dag dient te volgen, zijn er enkele zaken die je kunt doen om je huid eens per week nog eens extra te verzorgen. Zo kun je jouw huid één keer per week zachtjes scrubben met een gezichtsscrub (let op: geen scrub voor het lichaam! Deze scrubs zijn te ruw voor de huid van je gezicht) of je kunt ervoor kiezen om eens per week een maskertje op je gezicht te doen om je huid nog meer te verwennen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…