Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe kan ik bloed onder de nagel voorkomen?

Olivier
4 min read

Bloed onder de nagel is een sportblessure die eigenlijk iedereen kan overkomen. Natuurlijk wil je liever geen blessure als deze oplopen. Vooral omdat bloed onder de nagel erg pijnlijk kan zijn. Het voorkomen van een blessure als bloed onder de nagel is lang niet altijd mogelijk. Soms had een blessure wel voorkomen kunnen worden. Maar in de meeste situaties gaat het toch om een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit soort situaties zijn eigenlijk bijna niet te voorkomen. Zoeken naar de juiste oplossing om dit soort problemen op te lossen is natuurlijk mooi meegenomen. Maar hoe kan je een sportblessure als deze voorkomen?

Bloed onder nagel bij tenen

De teennagel is net zo gevoelig als de nagels aan onze handen. Natuurlijk zit een ongelukje in een klein hoekje. Voor je het weet krijg je een flinke trap tegen je voet of staat er iemand bovenop je tenen. Door de harde impact krijg je direct een flinke bloeduitstorting onder je teennagel. Als je aan het voetballen bent dan kan dit zelfs een blessure zijn, waardoor je een paar dagen niet meer kan voetballen. Tenzij je de blessure met een naald weet te behandelen. Een blessure aan je teennagel kan je gelukkig wel voorkomen.

Het is belangrijk om voor het sporten een goed paar sportschoenen aan te schaffen. Een goed paar sportschoenen helpt je om je tenen te beschermen tegen eventuele schade. De kans op een bloeduitstorting onder de nagel neemt hierdoor aanzienlijk af. Investeer dus altijd in een goed paar schoenen en bescherm zo je tenen.

Bloed onder de nagel bij paardrijden

Paarden zijn dieren en vergeten soms wel dat we naast ze staan. Door een kleine misstap staat er ineens een paard op je teen. Dit is niet alleen vrij pijnlijk, maar voor je het weet heb je een gigantische bloeduitstorting onder je nagel. Natuurlijk wil je dit zoveel mogelijk voorkomen. Je kan natuurlijk op tijd aan de kant springen, maar soms ben je net te laat en staat het paard als nog op je tenen. Dit kan vooral achteraf zeer pijnlijk zijn als de druk onder de teennagel te groot wordt. In de rijwinkel kan je terecht voor hoogwaardige rijlaarzen.

Deze laarzen zijn voorzien van een verstevigde neus die je tenen kunnen beschermen als er een paard bovenop gaat staan. Investeer gerust in een wat duurdere categorie laarzen zodat je zeker weet dat je tenen beschermd blijven. Zeker als er een paard per ongeluk op je tenen gaat staan.

Bloed onder de nagel bij hockey

Als keeper bij hockey ben je een soort levende schietschrijf. De balen komen hard aan en de juiste bescherming is ontzettend belangrijk. Als je een bal tegen de hand krijgt dan heb je al snel bloed onder de nagel. Vaak is dit nog wel de minst erge blessure want voor je het weet breek je zelfs een paar vingers. Beschermende kleding is dan ook enorm belangrijk als je jezelf wil beschermen tijdens het spelen van hockey. Je kan zo bloed onder de nagel en andere nare blessures voorkomen. De handschoenen zijn vrijwel allemaal gemaakt van foam en beschermen zo de handen en vingers tegen eventuele blessures.

Bescherming is het belangrijkste

Om een blessure als bloed onder de nagel zoveel mogelijk te voorkomen is bescherming het belangrijkste. Je kan denken aan handbescherming of gewoon een goed paar sportschoenen. Toch is het vinden van de juiste bescherming lang niet altijd het enige vereiste. Het is vooral belangrijk om goed op te letten tijdens het sporten. Meer kan je waarschijnlijk niet doen want in de meeste gevallen gaat het om een ongelukje tijdens het sporten. 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…