Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe kies ik een uitvaartverzekering?

Camille
3 min read

Het is een aspect van het leven waar de meeste van ons niet met veel plezier aan denken maar wat wel noodzakelijk is voor een goede en respectabele afsluiting van ons leven en dat is een uitvaartverzekering. We willen allemaal een mooie en gepaste uitvaart als ons leven ten einde is gekomen en ons lichaam naar zijn laatste rustplaats wordt gebracht. Veel mensen vinden het vaak moeilijk om een gepaste uitvaartverzekering te kiezen.

Voor zo velen van ons is de dood nog zo ver weg en zelfs voor de wat oudere mensen onder ons is de dood en daarmee ook de uitvaart een concept dat nog zo ver weg lijkt. Een eerste goede stap in het proces is jezelf goed informeren over verschillende uitvaartverzekeringen en om jezelf goed te oriënteren. Denk bijvoorbeeld aan je wensen en hoe je wilt dat jouw uitvaart er uit komt te zien. Ook geeft het je meteen een goed inzicht in wat de mogelijkheden zijn en welke daarvan het beste bij je passen.

Vergelijk de voorwaarde en de premies

Op het moment dat je al je wensen duidelijk hebt en je weet wat je van je uitvaart wil en dus ook wat je van een uitvaartverzekering verwacht. Dan wordt het belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden die een uitvaartverzekering hanteert en of die goed passen bij je wensen en verlangens. Zo mag je bij de ene verzekering je eigen uitvaartverzorger kiezen en bij de ander niet. Daarnaast is ook het vergelijken van de daadwerkelijke premies van belang om tot een goed doordachte keuze te komen.

Meestal heb je na het bekijken van verschillende verzekeringen en voorwaarden een selectie gemaakt en kun je nu de premies vergelijken. Een aspect om op te letten hierin is het bedrag waarmee je premie wordt verhoogd. Dit gebeurt meestal op een jaarlijkse basis. Dit is echter niet bij alle verzekeringen het geval. Hoe jonger je begint met het afsluiten van een uitvaartverzekering hoe goedkoper je verzekering zal zijn.

Het maken van een beslissende keuze

Op het moment dat je alle voorwaarden en premies met elkaar hebt vergeleken moet je een keuze gaan maken. Dit is geen gemakkelijke opgave. Een uitvaart is iets wat je tot in de puntjes geregeld wilt hebben en je wilt zeker weten dat je niets gemist hebt. Het is daarom van groot belang dat je echt alle benodigde informatie hebt opgedaan en goed geïnformeerd bent. De meeste verzekeraars bieden je een bedenktijd van maar liefst 30 dagen. Mocht je binnen deze termijn de verzekering stop zetten dan krijg je de betaalde premie terug. Zo gaat er een beetje druk van je keuze af en kun je na een beslissing gemaakt te hebben nog eens rustig evalueren of dit echt is wat je wilt.

Zo maak je een keuze

Een uitvaartverzekering kies je door jezelf als allereerste goed te informeren en te oriënteren en stil te staan bij de wensen en verlangens die jij hebt. Dan kun je gaan zoeken naar geschikte verzekeraars en hun voorwaarde en premies vergelijken. Als je een paar geschikte kandidaten hebt gevonden kun je nadenken over je keuze. Indien je niet gelukkig bent met je keuze heb je bij de meeste verzekeraars de mogelijkheid om je te bedenken en je eerste termijn terug te krijgen. Zo kies je op een stapsgewijze manier voor de beste uitvaartverzekering.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…