Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Welke verzekeringen heb je als 50+er nodig?

Camille
3 min read

Verzekeringen zijn op alle leeftijden van groot belang voor onze financiële gerustheid. Maar voor mensen van boven de 50 jaar komen er een aantal andere dingen kijken die je verzekeringssituatie kunnen veranderen. Naarmate je ouder wordt zal je lichaam meer gaan slijten en meerdere kwaaltjes gaan vertonen waar je eerder nog geen rekening mee hebt hoeven houden. Je medische toestand kan verslechteren of moet beter in de gaten worden gehouden.

Ook in het verkeer, op vakanties of bij andere activiteiten zal je te maken krijgen met een uniek scala aan risico’s. Gelukkig kunnen deze risico’s worden gedekt door speciale verzekeringsopties die prima van pas komen als je een bepaalde leeftijd bent gepasseerd. Ook kun je bestaande verzekeringen op verschillende manieren aanvullen zodat ze in balans staan met de risico’s waar je mee te maken kan krijgen.

Aanvullende opties voor zorgverzekeringen

Ieder mens heeft een zorgverzekering nodig en stelt deze af op zijn persoonlijke situaties zodat alle risico’s waarmee je te maken kan krijgen gedekt zijn. Voor 50+ers geld dit natuurlijk ook. Door je veranderende gezondheidssituatie kan het zijn dat je huidige zorgverzekering niet meer helemaal goed aansluit op je nieuwe situatie. In deze gevallen kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen die beter aansluiten op je situatie. Zo kan je jezelf verzekeren tegen kosten die je basisverzekering niet dekt. Hierbij kan je denken aan bepaalde medicijnen of fysiotherapie.

De meeste verzekeraars bieden verzekeringspakketten aan. Sommige van deze pakketten zijn speciaal gevormd naar de risico’s waarmee mensen van een hogere leeftijd mee te maken kunnen krijgen. Zo worden zaken als bijvoorbeeld kraamzorg weggelaten en zaken zoals brillen toegevoegd. Zo is je zorgverzekering prima afgestemd op je nieuwe gezondheidssituatie.

Diverse andere verzekeringen

Het ouder worden gaat vaak gepaard met de nodige obstakels en kwaaltjes. Deze kwaaltjes kunnen ervoor zorgen dat zaken zoals ongevallen vaker voor kunnen komen. Het is daarom handig om jezelf goed te oriënteren en informatie op te doen over andere verzekeringen die goed van pas kunnen komen. Zo is er een ongevallenverzekering die in tegenstelling tot vele zorgverzekeringen een langere herstelperiode dekt waar onder andere fysiotherapeuten en revalidatietrajecten vanuit worden gedekt. Ook op vakantie kun je vaak kwetsbaarder zijn voor kwaaltjes of meer risico lopen op ongevallen.

Daarvoor heb je een zogenaamde vrije tijd verzekering. Deze verzekering verzekert je tegen ongelukken en onverwachte medische hulp tijdens een vakantie. Indien je een actieve fietser bent of gebruiker van een andersoortig vervoersmiddel is het handig ook vervoersverzekering af te sluiten. Deze verzekering beschermt je tegen schade aan je voertuigen en diefstal. Op oudere leeftijd kan het sneller gebeuren dat je iets over het hoofd ziet op de weg of op het fietspad. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Een kort overzicht

Er zijn bepaalde aspecten erg belangrijk als je verzekerd wilt blijven op latere leeftijd. Het belangrijkste element is dat je verzekering goed moet passen bij je veranderende gezondheidssituatie en alle risico’s dekt die op jou van toepassing zijn. Zorg allereerst voor een goede aanvullende zorgverzekering die past bij je eigen medische situatie. Daarnaast is het handig om te kijken naar ongevallenverzekeringen, vervoersverzekeringen en vrije tijd verzekeringen om onverwachte ongelukken, schade en medische hulp te dekken.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…