Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Camille
3 min read

Een uitvaartverzekering helpt je bij je uitvaart en dekt de kosten van deze ingrijpende gebeurtenis. In Nederland hebben ongeveer 4 op de 5 mensen een uitvaartverzekering. Er gaat veel emotie gepaard bij een uitvaart. Maar een goede uitvaart kost ook een hoop geld en dat is de reden waarom veel mensen kiezen voor een uitvaartverzekering. Voor een basis uitvaart moet je al snel € 5.000,- rekenen. Mochten er bepaalde wensen of verlangens zijn dan kan dit bedrag oplopen naar zo’n € 10.000,-. Daarnaast zijn er ook mensen die geen uitvaartverzekering afsluiten. Of je nu wel of niet voor een uitvaartverzekering kiest zal voor het grootste gedeelte te maken hebben met je wensen en je financiële draagkracht.

Waarom je kiest voor een uitvaartverzekering

Er zijn verschillende redenen om wel voor een uitvaartverzekering te kiezen. Naast het financiële aspect kunnen uitvaartverzekeraars je helpen bij het verwezenlijken van je laatste wensen en verlangens en je nabestaanden te hulp schieten. De voornaamste reden is natuurlijk een financiële reden. Als je niet zo heel veel geld hebt en je hebt geen uitvaartverzekering dan zullen alle koste op de schouders van je nabestaanden vallen die op een waardige manier afscheid van je willen nemen. Dit is een aspect dat veel mensen aanzet tot het overgaan op een uitvaartverzekering.

Of deze reden genoeg is om tot een uitvaartverzekering over te gaan is verschillend per persoon. Wel is het een aspect om rekening mee te houden. Daarnaast kan het je naasten ook veel rust geven, wetende dat al je wensen en verlangens in vervulling kunnen worden gebracht door middel van een goede uitvaartverzekering. Een ander voordeel van een uitvaartverzekering is dat de meeste je kinderen tot 18 jaar meteen meeverzekeren. Financieel gezien is een uitvaartverzekering alles behalve een grote last voor je. Je bet over het algemeen slechts enkele euro’s per maand kwijt aan je verzekering.

Waarom kies je niet voor een uitvaartverzekering

Natuurlijk zijn er nog andere mogelijkheden naast een uitvaartverzekering om genoeg geld te verzamelen voor een waardige uitvaart. Indien je genoeg geld hebt is het mogelijk om er maand een bedrag opzij te leggen voor je uitvaart en op deze manier aan alle kosten te voldoen. Het lastige hieraan is dat je nooit weet wanneer je tijd om te overlijden komt en het dan maar de vraag is of je genoeg geld opzij hebt gezet. Een ander nadeel is dat je vast kan zitten aan bepaalde eisen en reglementen van verzekeraars.

Zo heb je bij verschillende verzekeraars niet de mogelijkheid om je eigen uitvaartverzorger te kiezen. Indien je een chronische aandoening hebt is de kans dat uitvaartverzekeraars je aannemen vrij klein. In deze gevallen is het dus beter om zelf je uitvaart bij elkaar te krijgen zodat je meer vrijheid hebt en je wensen en verlangens in vervulling kunt laten gaan.

Een snelle opsomming

Er zijn verschillende redenen om wel voor een uitvaartverzekering te kiezen en verschillende redenen om er niet voor te kiezen. Het kiezen voor een uitvaartverzekering biedt in ieder geval eens tuk meer zekerheid voor zowel jezelf als voor andere mensen om je heen. Houdt er wel rekening mee dat sommige verzekeraars je minder vrijheden bieden dan anderen. Indien je een chronische aandoening hebt is het handiger te kiezen om geen verzekering te neme aangezien niet veel verzekeraars je aan zullen nemen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…