Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Denk ook bij een gezonde levensstijl na over een uitvaartverzekering 

Gezond.be
3 min read

Geschreven met branded content van verzekeringen.be

Je doet er met een gezonde levensstijl alles aan om zo oud mogelijk te worden. Toch valt de dood op een gegeven moment niet langer uit te stellen. Voor nabestaanden kan het prettig zijn, wanneer je eerder een uitvaart verzekering afgesloten hebt. Deze verzekering dekt verschillende kosten die nabestaanden maken om je uitvaart te kunnen verzorgen. Denk aan de kosten voor de kist, de kosten voor de begrafenis en crematie, de kosten voor een kop koffie nadien, enzovoorts. De exacte dekking van een uitvaartverzekering verschilt per verzekeraar. Het maakt het belangrijk om voor een uitvaartverzekering afsluiten de verschillende opties op een rijtje te zetten. Verschillende tools helpen je hierbij. 

Tip: denk niet alleen na over een uitvaartverzekering, maar zet ook je wensen voor de uitvaart vooraf op papier. Wat voor model kist wens je? Welke muziek moet er worden afgespeeld? Wie moeten op de hoogte worden gebracht van je overlijden? Enzovoorts. Het is voor nabestaanden prettig zeker te weten, dat ze uitvaart naar jouw wensen vormgeven.

Uitvaartverzekering helpt hoge kosten te voorkomen

Voor een nabestaande kan een uitvaart een hoge kostenpost met zich meebrengen, wanneer deze niet verzekerd is door de overledene. Een goede reden om een dergelijke verzekering te overwegen. Minder noodzakelijk is dit wanneer je op voorhand zeker weet, dat je voldoende nalaat voor nabestaanden om de uitvaart te kunnen vergoeden. Een uitvaartverzekering dekt echter niet alleen de kosten voor de crematie of begrafenis. Soms valt ook nabestaandenzorg onder de dekking. Het is prettig bijgestaan te worden in de periode na het overlijden van een dierbare. Vaak moet er veel geregeld worden, wat niet altijd even gemakkelijk is in een emotioneel zware tijd

Gezonde levensstijl nastreven om zo oud mogelijk te worden

Voorlopig hoop je niet over de uitvaart zelf na te hoeven denken, door een gezonde levensstijl na te streven. Zorg dat je dagelijks voldoende beweging krijgt, zodat spieren en gewrichten soepel blijven. Ook is het zaak om gedurende de dag voldoende water te drinken, zeker op warme zomerdagen en na inspanningen. Voldoende drinken helpt je de vochtreserves aan te vullen en tegelijkertijd afvalstoffen uit je lichaam af te voeren. Eet gevarieerd, waarbij je verschillende soorten groenten afwisselt en combineert met rijst en bijvoorbeeld pasta. Ook een stukje vis of vlees op z’n tijd is goed om een sterke weerstand op te bouwen; je lichaam krijgt alle belangrijke bouwstoffen binnen.


Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…