Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe oud is jouw hart? Zo bereken je je hartleeftijd

2 min read

Je hart is zonder twijfel het belangrijkste orgaan in je lijf, samen met je brein. Je draagt er dan ook maar beter zorg voor. Maar hoe doe je dat juist? En hoe gezond is jouw hart?

Heeft je hart dezelfde leeftijd als jij?

Het klinkt logisch dat je hart even oud is als jijzelf, maar toch zijn er heel wat factoren die de veroudering van je hart versnellen. Dankzij de Hartleeftijdtest van Becel ProActiv ontdek je hoe het met jouw hart gesteld is.

Vul enkele vragen in over je levensstijl, je lichaam, je bloeddruk en je cholesterolgehalte. Als je geen info hebt over je bloeddruk of cholesterol, is de test niet helemaal nauwkeurig maar zal toch een inschatting kunnen geven. Deze twee factoren hebben namelijk een grote invloed op je resultaat en de conditie van je hart.

Als je bloeddruk aan de hoge kant is, kan je hem naar omlaag halen door je levensstijl aan te passen. Meer bewegen, minder zout eten en minder alcohol en cafeïne drinken, dragen bij tot een lagere bloeddruk. Om je cholesterol te verbeteren, heb je een evenwichtige voeding nodig en meer lichaamsbeweging. De gratis Starterskit van Becel ProActiv kan je daarbij helpen.

Doe de test!

Doe nu de Hartleeftijdtest van Becel ProActiv en ontdek hoe oud jouw hart echt is!

Naar de test!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…