Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe praat je het best met je partner over je gevoelens?

Anja
2 min read

Jullie hebben een geweldige relatie, doen leuke dingen met elkaar maar praten jullie wel eens? En dan hebben we het niet over ‘small talk’. Wanneer heb jij je voor het laatst helemaal opengesteld tegenover je partner?

Praten jullie wel genoeg?

Als er iets belangrijk is in een relatie is het goede communicatie. Als je niet met je partner over je gevoelens kan praten moet er gewerkt worden aan jullie relatie. Het uiten van je gevoelens tegenover je partner kan beangstigend zijn, je weet natuurlijk niet hoe hij of zij reageert wanneer je jouw hart bij hem of haar uitstort.

Een goede timing kan wonderen doen

Het belangrijkste is een goede timing. Je gaat natuurlijk geen gevoelig gesprek aan op het moment dat je partner bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd aan het volgen is op televisie. Kies een rustig moment uit en zorg voor een ontspannen sfeer.

Praat regelmatig maat elkaar

Ook is het belangrijk dat je dit soort gesprekken regelmatig voert. Dit om te voorkomen dat je dingen gaat opkroppen en jezelf gek gaat maken. Als je iets dwarszit, probeer het dan gelijk aan te kaarten.

Je zult zien dat het erg oplucht om gevoelige gesprekken met je partner te voeren. Het zal jullie relatie alleen maar sterker maken!

 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…