Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe kan je zien dat je huisdier ongelukkig is?

Milan
3 min read

Er is op internet veel te lezen over de manier waarop je kunt merken dat je huisdier gelukkig is bij jou thuis. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je huisdier ongelukkig is en dat wil je natuurlijk niet. Daarom zijn er meerdere manieren om erachter te komen dat je huisdier ongelukkig is.

Verschillende huisdieren


De bekendste huisdieren zijn honden of katten, maar je kunt natuurlijk ook knaagdieren of vissen in huis hebben. Bij honden of katten is goed te merken of ze gelukkig of ongelukkig zijn, omdat ze emotionele trekjes overnemen van mensen. Ook maken ze vaak geluidjes als ze ongelukkig of boos zijn. Honden en katten kunnen haarfijn signalen afgeven en deze zijn voor jou als baas ook goed te herkennen wanneer je er bekend mee bent. Wat voor signalen dit zijn? Dat leggen we hier uit.

Gelukkige honden

 

Als je een hond wilt als huisdier, dan is de keuze enorm. Honden zijn in verschillende soorten en maten te koop. Een hond kopen is een grote verantwoordelijkheid en een goede opvoeding kan mede bepalen of je hondje gelukkig wordt. Signalen die honden kunnen afgeven om hun geluk te uiten zijn; kwispelen, tegen je aanspringen of goed luisteren.

 

Gelukkige katten


Een gelukkige kat heeft een goed eetpatroon, is nieuwsgierig en speels en eist veel aandacht op van zijn of haar baas. Ook een hoge ‘MIAUW’ kan betekenen dat de kat zich gelukkig voelt in het contact met jou. Wat katten het liefst willen, is controle over de hele omgeving. Dit kan je kat (of poes natuurlijk) doen door middel van het markeren van de omgeving met feromonen. Dit is te herkennen aan het geven van ‘kopjes’ of wrijven tegen meubelen of je benen. Als je kat of poes dit doet, weet je zeker dat hij of zij gelukkig is.

Hoe merk je dat je huisdier ongelukkig is?


Het kan ook zijn dat je huisdier ongelukkig is. Dit heeft verschillende oorzaken, waar je soms niks aan kunt doen. Over het algemeen geldt voor alle soorten huisdieren dat een verminderde eetlust kan duiden op een ongelukkige gemoedstoestand. Ook door weinig activiteit of over-verzorging van het lichaam kunnen huisdieren laten weten dat ze ongelukkig zijn. Dit kan komen door ouderdom, door te weinig beweging of omdat je te weinig thuis bent om je huisdier te plezieren. Probeer je huisdier daarom vanaf dag 1 voldoende aandacht en liefde te schenken, zodat jullie er beide gelukkiger op worden.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…