Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe zorg je ervoor dat je vriend zijn romantische kant laat zien?

Anja
2 min read

Mannen zijn minder emotioneel dan vrouwen. Dat is een hardnekkig stereotype. Je vriend hééft wel een romantische kant, maar vindt het moeilijker dan jij om dat te uiten. Hoe zorg je daarvoor?

Ze durven gewoon niet

Uit een grootschalig onderzoek van het Nederlandse Psychologiemagazine, bleek dat mannen gevoeliger zijn dan dat ze eigenlijk laten blijken. 80% van de ondervraagde mannen bekende dit. Ook gaf 40% van die mannen aan, dat zij hun gevoelens wel willen uiten, maar niet goed weten hoe ze dat moeten doen. Deze wetenschap zal je al een heel stuk helpen. Tijd om die verlegen mannen een zetje te geven. En dan het liefste hun romantische kant – richting jou.

Laat hem zien – romantiek is stoer

Romantiek is iets waar mannen liever luchtig over doen. Dat gaat om seks. Tenminste, zo zeggen ze tegen elkaar als ze met veel vrienden zijn. Eigenlijk willen zij ook gewoon knuffelen. “Laat dat dan zien!”, zou je dan bijna tegen je vriend zeggen. Dat kun je beter niet doen. De aanval laat hem juist kruipen in zijn stoere, mannelijke schulp. Geef daarom het voorbeeld. Plan twee avondjes. Eén quasi-stoere avond en één romantische. In die volgorde. Bijvoorbeeld: ga die eerste avond met hem karten, maar zet liefde in de spotlight. Spreek af met de kartbaan, dat jij hartjes op je kartauto mag plakken. In het midden van de baan kun je dan bijvoorbeeld een subtiele hint naar jullie plaatsen. Bijvoorbeeld met jullie initialen. Hij heeft lol én ziet de pluspunten van romantiek in. 1-0 voor jou! De tweede avond mag hij invullen. Met maar één eis; als het maar romantisch is. Tijd dat hij zich van zijn beste kant laat zien!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…