Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Houd je gezonde voornemens wél vol met het ‘Traagste Dieet ter Wereld’

Lisa Piotti
2 min read

Ging je in 2023 gezonder eten maar is het eerste pakje friet al gepasseerd? En was je van plan om vandaag niet te koken maar snel even langs de kebabzaak te gaan? Geen paniek! No Fairytales helpt je uit de nood. Met het Traagste Dieet ter Wereld lukt het je wél om dit jaar gezonder te eten.

Het Traagste Dieet ter Wereld moet mensen helpen hun eetgedrag beetje bij beetje aan te passen. Gezond eten is een van de meest voorkomende goede voornemens. Jammer genoeg is het voor velen ook een voornemen dat onvervuld blijft en jaarlijks terugkeert. Uit onderzoek blijkt dat van al onze gewoontes, onze eetgewoontes het moeilijkst te veranderen zijn. Daarom komt voedingsbedrijf No Fairytales met het Traagste Dieet ter Wereld.

Hapje minder, hapje meer

De rode draad in het dieet is de formule ‘hapje minder, hapje meer’. Die moet eetgewoontes verbeteren op lange termijn. Gedragsverandering heeft volgens onderzoek de meeste kans op slagen als we dingen stapje per stapje aanpakken.

‘Hapje meer, hapje minder’ wilt zeggen dat je elke dag een hapje van iets minder gezonds laat liggen en vervangt door hapje meer van gezonde voedingsstoffen. Zo kun je bijvoorbeeld de feta in je salade vervangen door avocado. Of je neemt een hapje meer plantaardige olie, en een hapje minder harde bak- en braadvetten.

Meer info en inspiratie vind je op nofairytales.nl.

Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…