Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 fouten die effect hebben op de hygiëne van je vagina

Olivier
2 min read

Maar liefst 75% van de vrouwen heeft eens in haar leven last van een vaginale infectie. Dit is een nogal schokkend feit. De hoogste tijd dus om je vagina goed te gaan verzorgen. Laten we beginnen bij de dingen die je fout doet. Hieronder 5 fouten die effect hebben op de hygiëne van je vagina!

Het dragen van (te) strakke kleding

Skinny jeans zijn al jaren in de mode, echt goed voor je vagina zijn deze echter niet. Skinny jeans en andere strakke kleding zorgen er namelijk voor dat je lichaam en dus ook je vagina niet kunnen ademen. Het gaat daar beneden broeien en dit is de ideale omgeving voor bacteriën.

Het te vaak wassen van je vagina

Zoals de meeste misschien wel weten reinigt je vagina zichzelf. Ze zorgt er zelf voor dat het daar beneden vochtig genoeg is en dat de pH-waarde in evenwicht is. Ga dit proces dus niet verstoren door zeep te gebruiken. Was je vagina gewoon met water of eventueel met milde zeep. Was haar niet te vaak!

Het niet vaak genoeg verversen van je maandverband

We weten allemaal dat we ons maandverband regelmatig moeten vervangen. Er zijn echter maar weinig vrouwen die dit daadwerkelijk doen. Vervang ja maandverband of inlegkruisje minstens 1x per dag.

Het dragen van synthetisch ondergoed

Je kunt het beste katoenen ondergoed dragen. Dit houdt je huid droog en fris. Synthetische materialen daarentegen trekken vocht en schimmels aan. Hierdoor kun je schimmelinfecties, irritatie en jeuk krijgen.

Het scheren van je schaamstreek voordat je gaat zwemmen

Wacht na het scheren van je schaamstreek en/of je bikini lijn altijd minstens 24 uur voordat je het zwembad in duikt. Een vers geschoren huid infecteert snel. Al helemaal wanneer deze met chloor of zeewater in aanraking komt.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…